L'activitat física i l'esport als centres residencials d'acció educativa: el cas del Crae "El Carrilet"

Author

Segura Meix, Míriam

Director

Ponce Alifonso, Carmen

Gimeno Martín, Saturnino

Date of defense

2013-05-17

Legal Deposit

T. 72-2014

Pages

458 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Pedagogia

Abstract

En aquesta investigació s’analitza la pràctica física i esportiva dels infants i adolescents que viuen en un CRAE. L’objectiu és donar a conèixer els beneficis que aquesta aporta, així com oferir al centre propostes d’intervenció per a l’increment i millora de la mateixa per tal que els individus assoleixin un aprenentatge competencial i transferible per a la vida. En l’estudi hi participen els infants i adolescents del centre, els tutors i els entrenadors i monitors. Les dades es recullen mitjançant qüestionaris i entrevistes. Al llarg de la recerca s’obtenen evidències que demostren que la pràctica física ofereix una millora en la seva qualitat de vida, però, al mateix temps, es detecten els punts més febles: l’elecció de l’activitat, la metodologia emprada, l’excés de competitivitat, l’absència de seguiment de l’evolució de l’infant o adolescent... Finalment, es presenta la proposta “Movem el Carrilet. Juguem i xalem fent activitat física i esport”.


This study analyses how children and teenagers, who live in a CRAE (Residential Centre), practice Sports and Physical Education. The main aim is to show the benefits of sportive practice on this collective, as well as giving proposals and ideas to increase this practice, so these individuals can reach a proper knowledge and skills for their good living and development in life. The human resources taking part in this study are; our children and teenagers, the tutors, the coaches and the instructors. The results are collected through interviews and surveys. During our research we get evidences that sportive practice improves their lives, but at the same time we can detect weaknesses: choosing the activities, the methodology that is used, excessive competitiveness, the lack of monitoring the evolution of the child or teenager. Eventually, it’s presented the proposal “Let’s move the Carrilet. Let’s have fun with physical activity and sports”

Keywords

Educació física; Activitat física; esport; CRAE; Entrenament; Oci; Temps lliure; tutors; entrenadors

Subjects

3 - Social Sciences

Documents

Tesi.pdf

8.839Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)