Federalism and the creation of new states : justifying internal secession

Author

Gilliland, Anthony C.

Director

Nagel, Klaus-Jürgen

Date of defense

2014-06-19

Legal Deposit

B 16641-2014

Pages

178 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials

Doctorate programs

Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials

Abstract

This thesis addresses the creation of new states within federal arrangements – particularly federations - and their justification in liberal democratic contexts. It is presented as a set of three cumulative articles. The first article argues that existing liberal approaches to justifying secession have important shortcomings if they are to provide moral guidance to when internal secession is justified. In order to address this shortfall, the second article examines the process followed in three existing cases (the creation of Jura in Switzerland, Nunavut in Canada and Jharkhand in India) and how they were justified. Based on the process identified, the third article develops a procedural account of the grounds that may justify internal secessions. Overall the thesis argues that internal secessions should be negotiated between the secessionists, the existing unit they belong to, and the federation as a whole, delimited by the specific federal context in which they take place.


La present tesi doctoral tracta la creació de nous estats en el marc de les federacions i la seva justificació en contextos de democràcies liberals. Es presenta com un conjunt de tres articles cumulatius. El primer argumenta que les teories liberals sobre la secessió presenten mancances com a guia moral quan una secessió interna és justificable. Per abordar dites mancances, el segon article examina el procés que s’ha seguit en tres casos (la creació de Jura, Suissa; Nunavut, Canada i Jharkhand, India) i les justificacions que s'hi van donar. A partir d’aquests casos, el tercer article desenvolupa una teoria normativa procedimental que considera quins són els fonaments que justifiquen les secessions internes. En conjunt, la tesi defensa que les secessions internes s’haurien de negociar entre la part seccionista, la unitat existent a la qual pertanyen, i la federació; tenint en compte el context federal específic en el qual te lloc.

Keywords

Internal Secession; Creation of new states; Federalism; Secession theory; Secessió interna; Creació de nous estats; Federalisme; Teories de la secessió

Subjects

32 - Politics

Documents

tacg.pdf

1.132Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)