Identification of versions of the same musical composition by processing audio descriptions

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions
dc.contributor.author
Serrà Julià, Joan
dc.date.accessioned
2011-05-11T11:27:27Z
dc.date.available
2011-05-11T11:27:27Z
dc.date.issued
2011-02-23
dc.identifier.isbn
978-84-694-4395-8
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/22674
dc.description.abstract
This work focuses on the automatic identification of musical piece versions (alternate renditions of the same musical composition like cover songs, live recordings, remixes, etc.). In particular, we propose two core approaches for version identification: model-free and model-based ones. Furthermore, we introduce the use of post-processing strategies to improve the identification of versions. For all that we employ nonlinear signal analysis tools and concepts, complex networks, and time series models. Overall, our work brings automatic version identification to an unprecedented stage where high accuracies are achieved and, at the same time, explores promising directions for future research. Although our steps are guided by the nature of the considered signals (music recordings) and the characteristics of the task at hand (version identification), we believe our methodology can be easily transferred to other contexts and domains.
eng
dc.description.abstract
Aquest treball es centra en la identificació automàtica de versions musicals (interpretacions alternatives d'una mateixa composició: 'covers', directes, remixos, etc.). En concret, proposem dos tiupus d'estratègies: la lliure de model i la basada en models. També introduïm tècniques de post-processat per tal de millorar la identificació de versions. Per fer tot això emprem conceptes relacionats amb l'anàlisi no linial de senyals, xarxes complexes i models de sèries temporals. En general, el nostre treball porta la identificació automàtica de versions a un estadi sense precedents on s'obtenen bons resultats i, al mateix temps, explora noves direccions de futur. Malgrat que els passos que seguim estan guiats per la natura dels senyals involucrats (enregistraments musicals) i les característiques de la tasca que volem solucionar (identificació de versions), creiem que la nostra metodologia es pot transferir fàcilment a altres àmbits i contextos.
cat
dc.format.extent
155 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Recuperació d'informació de la música
dc.subject
Búsqueda de dades multimèdia
dc.subject
Anàlisi de sèries temporals
dc.subject
Xarxes complexes
dc.subject
Remixos
dc.subject
Music information retrieval
dc.subject
Multimedia data search
dc.subject
Time series analysis
dc.subject
Complex networks
dc.subject
Prediction
dc.title
Identification of versions of the same musical composition by processing audio descriptions
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
78
cat
dc.contributor.authoremail
joan.serraj@upf.edu
dc.contributor.director
Serra, Xavier
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B.19413-2011
dc.description.degree
Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions


Documents

tjs.pdf

4.370Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)