Mare nostrum : el derecho de salida al mar de los pueblos

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Dret
dc.contributor.author
Selamé Glena, Nicole
dc.date.accessioned
2014-10-07T12:15:58Z
dc.date.available
2014-10-07T12:15:58Z
dc.date.issued
2014-09-22
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/279395
dc.description.abstract
Esta tesis defiende un derecho universal de salida al mar. La falta de acceso marítimo priva a los Estados de la autonomía necesaria para perseguir sus fines y menoscaba sus posibilidades de desarrollo. Sostengo que a pesar de que Rawls es un improbable aliado de este proyecto, este derecho puede ser defendido desde una perspectiva rawlsiana. Rechazo la objeción de que los Estados acosteros puedan considerarse colectivamente responsables por su situación y que sea necesario hacer responsables a los otros Estados para exigir una solución. Apelo a teorías cercanas a la tradición geoísta que sostienen que el planeta pertenece a toda la humanidad y que la distribución desigual de los recursos debe ser compensada, y respondo a una posible objeción. Finalmente, rechazo la idea de que mi propuesta pueda ser rebatida sobre la base de la idea de soberanía y derechos territoriales.
spa
dc.description.abstract
This thesis defends a universal right to access the sea. The lack of access deprives states of the autonomy they need to pursue their goals and undermines their development potential. I hold that though John Rawls is an unlikely allied to this project, this right can be defended from a Rawlsian perspective. I reject the objection that landlocked states can be considered collectively responsible for their situation and I also deny it is necessary to hold other states collectively responsible in order to demand a solution. I appeal to theories close to the geoist tradition that claim the planet belongs to all humanity and that a very unequal distribution of resources should be redressed. I also reply to a possible geoist objection to my proposal. Finally, I object to the idea that a conclusive argument against my proposal can be grounded on the ideas of sovereignty and territorial rights.
eng
dc.format.extent
219 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
cat
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Dret del mar
cat
dc.title
Mare nostrum : el derecho de salida al mar de los pueblos
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
34
cat
dc.contributor.authoremail
nselame@gmail.com
cat
dc.contributor.director
Olsaretti, Serena
dc.contributor.director
Casal, Paula,
dc.embargo.terms
cap
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B 22694-2014
cat
dc.description.degree
Programa de doctorat en Dret


Documents

tnsg.pdf

2.795Mb PDF

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)