Qualitat de la dieta en jugadors de bàsquet amateurs a la ciutat de Barcelona

Autor/a

Vidal Garcia, Eulàlia

Director/a

Tur Marí, Josep Antoni

Bibiloni Esteva, Maria del Mar

Fecha de defensa

2014-07-11

Páginas

255 p.



Departamento/Instituto

Universitat de les Illes Balears. Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut

Resumen

Els hàbits alimentaris d’una població constitueixen un factor determinant del seu estat de salut i uns mals hàbits alimentaris es relacionen amb nombroses malalties d’elevada prevalença i mortalitat. L’objectiu d’aquesta tesi doctoral és avaluar la qualitat de la dieta, hàbits alimentaris i composició corporal d’un grup de jugadors/es de bàsquet amateurs, d’entre 18 i 29 anys, a la ciutat de Barcelona a partir del recordatoris de 24 hores de tres dies no consecutius, els qüestionaris de freqüència de consum i el recull de les mesures antropomètriques. El 16.9% presentava sobrepès i el 1.3% obesitat. El 53.4% tenien una bona adherència a la Dieta mediterrània i la l dieta del 84.8% tenien una bona capacitat antioxidant. El 56.8%, el 23.9% i el 67.2% feien una bona hidratació abans, durant i desprès de l’entrenament, respectivament.


The eating habits of a population are a determinant of health status and a poor dietary habits are related to many diseases of high prevalence and mortality. The objective of this thesis is to evaluate the quality of the diet, eating habits and body composition of a group of players / basketball are amateurs between 18 and 29 years, the city of Barcelona from 24 hours recall of three non-consecutive days, food frequency questionnaires and compilation of anthropometric measures. The 16.9% overweight and 1.3% were obese. The 53.4% had good adherence to the Mediterranean diet and the diet of 84.8% had a good antioxidant capacity. 56.8%, 23.9% and 67.2% were good hydration before, during and after the train, respectively.

Palabras clave

Jugadors de bàsquet amateurs, composició corporal, Dieta mediterrània, Ingestes d’antioxidants, hàbits de begudes, objectius nutricionals.; Amateur basketball player, body composition, Mediterranean Diet, antioxidants intakes, drinking habits, nutritional objectives.

Materias

61 - Medicina

Área de conocimiento

Ciències de la Salut. Nutrició Humana

Documentos

tevg1de1.pdf

2.906Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)