El derecho a una vivienda digna

dc.contributor
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Privat
dc.contributor.author
Fernández Lara, Francisco
dc.date.accessioned
2015-02-16T15:29:11Z
dc.date.available
2015-02-16T15:29:11Z
dc.date.issued
2014-11-14
dc.identifier.isbn
9788449051272
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/285750
dc.description.abstract
Aquest treball té com a objectiu l'anàlisi des d'una perspectiva d'aplicació jurídica el problema canviant i creixent, de l'habitatge i els consumidors a Catalunya i a Espanya, per extensió, però focalitzat especialment conforme al dret català de la Llei d'Habitatge de 2007 que ha vingut a ser una de les reaccions legals Europees pioneres i de les més completes sobre això, recollint aspectes socials (i de consum) en contra de la discriminació en l'accés a l'habitatge i el lliure gaudi del mateix, on l'assetjament immobiliari és considerat una forma discriminació, i les accions positives directes o indirectes a què ha donat lloc. No obstant això, a part de les idees que s'hi aporten, la pretensió del mateix és un estudi de dret positiu, de caràcter pragmàtic i en cap cas establir doctrina alguna.
cat
dc.description.abstract
Este trabajo tiene como objetivo el análisis de derecho positivo del "derecho a una vivienda digna", desde una perspectiva social-jurídica humana y de consumo. Focalizado en el problema cambiante de la vivienda y su incidencia en los consumidores en Catalunya y en España, por extensión, pero especialmente conforme la Ley Catalana del derecho a la Vivienda de 2007 que ha venido a ser una de las reacciones legales pioneras y de las más completas al respecto, en el Estado Español y en Europa, recogiendo aspectos sociales ( y de consumo) en contra de la discriminación en el acceso a la vivienda y el libre disfrute de la misma, donde el acoso inmobiliario es considerado una forma de discriminación, dando lugar a acciones positivas directas o indirectas, de amplia repercusión. No obstante aparte de las ideas aportadas, la pretensión del mismo es un estudio de derecho positivo, de carácter pragmático y en ningún caso establecer doctrina alguna.
spa
dc.description.abstract
In this paper I have established the objective analysis from a legal perspective for the changing and increasing problem of housing and consumers, in Catalonia and Spain, by extension, but focused especially under the Catalan Housing Act of 2007 that has become one of the pioneers and European legal reactions of the most comprehensive in this respect, social gathering (and consumer) against discrimination in access to housing and free enjoyment of it, where mobbing is considered a form of this and the direct or indirect positive actions it has taken place. However, some of the ideas in it are provided, the claim thereof is a study of positive law, pragmatic and in no way establish any doctrine.
eng
dc.format.extent
309 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Derecho
dc.subject
Dret
dc.subject
Right
dc.subject
Vivienda
dc.subject
Habitatge
dc.subject
Housing
dc.subject.other
Ciències Socials
dc.title
El derecho a una vivienda digna
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
347
cat
dc.contributor.authoremail
fflara@gmail.com
dc.contributor.director
Gete-Alonso Calera, Ma. del Carmen
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B-6743-2015


Documents

ffl1de1.pdf

4.051Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)