Un concepto generalizado de conjugación : aplicación a las funciones quasiconvexas

Author

Martínez Legaz, Juan Enrique

Director

Augé Farreras, Juan

Date of defense

1981-10-29

ISBN

978-84-694-5176-2

Legal Deposit

B.26985-2011

Pages

93 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Facultat de Matemàtiques

Abstract

En este trabajo se definen y estudian los conceptos de H-convexidad y H-conjugación, siendo H una familia de funciones reales de variable real cerrada para el supremo puntual de tal manera que coinciden con los clásicos al considerar la familia H de las traslaciones de R. Mediante ellos se construye una teoría de la dualidad en programación matemática y se estudian los Lagrangieros que se derivan. Entre las aplicaciones de estas nociones figura la interpretación de algunas teorías previas sobre conjugación quasi-convexa que se obtienen al considerar ciertas familias H de funciones crecientes. También se aborda la conjugación de multiaplicaciones en conjuntos abstractos, generalizando así las ya conocidas en los que se requieren estructuras algebraicas y de orden.

Keywords

Funcions convexes; Funciones convexas; Convex functions; Funcions de variables reals; Funciones de variables reales; Functions of real variables

Subjects

51 - Mathematics

Knowledge Area

Ciències Experimentals i Matemàtiques

Documents

JEML_TESIS.pdf

3.230Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)