Cricking implementation with augmented reality and RFID: towards independent living of people with motor disabilities

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions
dc.contributor.author
Rashid, Zulqarnain
dc.date.accessioned
2016-02-11T09:48:37Z
dc.date.available
2016-02-11T09:48:37Z
dc.date.issued
2016-01-11
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/350796
dc.description.abstract
People with manipulative and locomotive disabilities represents a large fraction of the population classified as disabled, including the elder, injured and other health related issues. Wheelchairs have evolved in order to maintain their mobility, autonomy and independence in the society. Despite important achievements in accessibility in current society (e.g. streets adapted to wheelchairs, or public transportation adapted with ramps and elevators), people with motor disabilities still lack independence in daily activities to improve their quality of life. Shopping is one example, where users can not access products in shelves beyond their arm length. Due to this barrier they often need personal assistance or support to complete all the necessary steps in the shopping activity. However, wheelchair users may prefer to shop individually (that is, without the assistance) in order to maintain their independence and privacy. This dissertation presents a novel systems that allows wheelchair user to interact with items placed beyond their arm length, by means of real-time interactive interfaces collaborated with Radio Frequency Identification (RFID). Our proposal, based on the concept of Smart Spaces, allows the users to interact through Hand-held, Smart Glass or Touch Screen interfaces in real-time with the items present on the shelf. We designed and evaluated the system with the participation of 18 wheelchair users with different degrees of physical disabilities. The obtained results demonstrate the suitability of our proposed system towards an improvement of the independence and empowerment of wheelchair users in shopping activities.
dc.description.abstract
La gent amb deterioraments locomotrius i de manipulació representa una gran fracció de la població classificada com discapacitada, incloent ancians, lesionats i altres problemes de salut relacionats. Les cadires de rodes han evolucionat per mantenir la mobilitat, autonomia i independència a la societat. Malgrat els importants avenços en accessibilitat a l’actual societat (p.e. carrers adaptats per cadires de rodes o transport públic adaptat amb rampes i elevadors), la gent amb problemes motors encara manquen de independència en tasques diàries per millorar la seva qualitat de vida. Anar de compres és un exemple, a on els usuaris no poden accedir a productes als prestatges més enllà de la llargada dels seus braços. Degut a aquesta barrera, sovint necessiten atenció personal o suport per completar tots els passos necessaris en una activitat de compres. Però els usuaris amb cadires de rodes prefereixen anar a comprar individualment (això vol dir, sense assistència) per tal de mantenir la independència i privacitat. Aquesta dissertació presenta un nou sistema que permet als usuaris amb cadira de rodes interactuar amb objectes col•locats més enllà de la llargada dels seus braços, a través d’una interfície interactiva en temps real amb la Identificació per Radiofreqüència o RFID. La nostra proposta, basada en el concepte d´espais intel•ligents, permet als usuaris interactuar mitjançant la mà, ulleres intel•ligents o una interfície web a una pantalla tàctil en temps real amb els objectes presents al prestatge. Hem dissenyat i avaluat el sistema amb la participació de 18 usuaris en cadira de rodes amb diferents graus de discapacitat física. Els resultats obtinguts demostren la idoneïtat de la nostra proposta de sistema cap a una millora de la independència i apoderament dels usuaris en cadira de rodes en activitats de compra.
dc.format.extent
100 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.relation
Dades de recerca
dc.relation.uri
http://hdl.handle.net/10230/27003
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Accessibility
dc.subject
Motor disabled people
dc.subject
Intelligent user interface
dc.subject
Augmented reality
dc.subject
Smart space
dc.subject
RFID
dc.subject
Human computer interaction
dc.subject
Accessibilitat
dc.subject
Persones amb discapacitat motora
dc.subject
Interfície d'usuari intel•ligent
dc.subject
Realitat augmentada
dc.subject
Espai intel•ligent
dc.subject
Interacció persona-màquina
dc.title
Cricking implementation with augmented reality and RFID: towards independent living of people with motor disabilities
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
004
dc.contributor.authoremail
zulqarnain@upf.edu
dc.contributor.director
Pous Andrés, Rafael
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B 4415-2016
dc.description.degree
Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions


Documentos

trz.pdf

45.33Mb PDF

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)