Internet i patrimoni cultural: el cas de les col•leccions d'instruments musicals en línia

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Comunicació
dc.contributor.author
Torrents, Llum
dc.date.accessioned
2016-02-11T11:15:45Z
dc.date.available
2016-02-11T11:15:45Z
dc.date.issued
2016-01-22
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/350803
dc.description.abstract
Aquesta tesi s'ha desenvolupat entorn les repercussions i oportunitats creades per la digitalització, accessibilitat en línia al patrimoni cultural i la preservació digital, doncs el llenguatge hipermèdia i els nous fluxos de comunicació han atorgat una nova dimensió als sistemes de comunicació i documentació i a les estratègies i programes de gestió, preservació, estudi, difusió i accés als béns culturals. L'estudi de cas són les col•leccions europees d'instruments musicals en línia. Hem pogut determinar les tendències de futur en relació a finalitats i objectius de la documentació i digitalització del patrimoni cultural, en l'àmbit de la Unió Europea, amb l'anàlisi de llocs web de les col•leccions europees d'instruments musicals en línia i amb l'anàlisi de les polítiques de digitalització. L'estudi de cas ens ha permès aportar una visió innovadora i multidisciplinària, de confluència entre els drets culturals, les Ciències de la Documentació i les metodologies i conceptes de la Museologia. Amb aquesta tesi defensem que l'accessibilitat d'estructures del coneixement, com les col•leccions en línia, és una de les garanties per a l'autonomia de les persones i el progrés de les societats.
cat
dc.description.abstract
This thesis has been developed around the impacts and opportunities created from the digitisation and online accessibility of cultural heritage and digital preservation, seeing how the language hypermedia and new communication flows have given a new dimension to communication systems and documentation strategies as well as programs management, preservation, study, dissemination and access to cultural heritage. The case study is the european online musical instruments collections. We have been able to determine future trends regarding aims and objectives of the documentation and digitisation of cultural heritage in the European Union, with the analysis of the wesites of the european online musical instruments collections and the analysis of the digitisation policies. The case study has allowed us to provided an innovative and multidisciplinary vision of convergence between the cultural rights, Information and Communication Sciences and Museology methodologies and concepts. This thesis is to defend the accessibility of knowledge structures, such as collective Collections Online, which is one of the guarantees for the independence of the people and the progress of societies.
eng
dc.format.extent
582 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
cat
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Béns culturals
cat
dc.subject
Catàlegs en línia
cat
dc.subject
CIMCIM
cat
dc.subject
Col•leccions d'instruments musicals
cat
dc.subject
Col•leccions en línia
cat
dc.subject
Comunicació digital
cat
dc.subject
Difusió cultural
cat
dc.subject
Digitalització
cat
dc.subject
Documentació
cat
dc.subject
Drets culturals
cat
dc.subject
ICOM
cat
dc.subject
Internet
cat
dc.subject
Instruments musicals
cat
dc.subject
Inventaris
cat
dc.subject
MIMO
cat
dc.subject
Museologia
cat
dc.subject
Museus d'instruments musicals
cat
dc.subject
Participació cultural
cat
dc.subject
Patrimoni cultural
cat
dc.subject
Patrimoni musical
cat
dc.subject
Polítiques culturals
cat
dc.subject
Preservació digital
cat
dc.subject
UNESCO
cat
dc.subject
Unió Europea
cat
dc.subject
Web
cat
dc.title
Internet i patrimoni cultural: el cas de les col•leccions d'instruments musicals en línia
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
004
cat
dc.subject.udc
78
cat
dc.contributor.authoremail
llumtorrents@yahoo.es
cat
dc.contributor.director
Codina, Lluís
dc.contributor.director
Pedraza, Rafael
dc.embargo.terms
cap
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B 4419-2016
cat
dc.description.degree
Programa de doctorat en Comunicació


Documents

tllt.pdf

131.4Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)