Universitat de Lleida. Departament d'Infermeria
Objectius: Determinar la percepció de la imatge corporal dels universitaris de ciències de la salut, el nivell de distorsió, els canvis d'hàbits per a conservar-la o millorar-la i l’impacte en l'estat nutricional. Mètodes: Es va aplicar una enquesta transversal als alumnes de Ciències de la Salut de la Universitat de Lleida durant el curs 2009-2010, de 18 a 25 anys. L’enquesta va incloure el model CICAE per a la percepció de la imatge corporal, el test EAT-26 per a les actituds alimentàries i dos recordatoris del consum d'aliments de 24 hores, El grau de significació acceptat va ser de p <0.05. Resultats: Van respondre 306 alumnes. El 69,2% es van percebre més grassos del que realment estaven, en les dones el 75,0%. Els homes i les dones tenien diferents comportaments i actituds alimentàries. Ser dona és la variable que incrementa el risc de manera omnipresent.
Objetivos: Determinar la percepción de la imagen corporal de los universitarios de ciencias de la salud, el nivel de distorsión, los cambios de hábitos para conservarla o mejorarla y el impacto en el estado nutricional. Métodos: Se aplicó una encuesta transversal a los alumnos de Ciencias de la Salud de la Universidad de Lleida durante el curso 2009-2010, de 18 a 25 años. La encuesta incluyó el modelo CICAE para la percepción de la imagen corporal, el test EAT-26 para las actitudes alimentarias y dos recordatorios del consumo de alimentos de 24 horas, El grado de significación aceptado fue de p <0,05 . Resultados: Respondieron 306 alumnos. El 69,2% se percibieron más grasos de lo que realmente estaban, en las mujeres el 75,0%. Los hombres y las mujeres tenían diferentes comportamientos y actitudes alimentarias.
Aims: To determine the perception of body image, the level of distortion, changes of habits to conserve or improve it and the impact on nutritional status of undergraduate students of health sciences. Methods: A cross-sectional survey was administered to 18-25 years old undergraduate students of Health Sciences of the University of Lleida during the course 2009-2010. The survey included the CICAE model for the perception of body image, the EAT-26 test for eating attitudes, and two reminders of food consumption the previous 24 hours. The accepted significance level was p <0.05. Results: 306 students answered the surveys. 69.2% perceived themselves as thicker than they really were; in women this percentage was 75.0%. Men and women had different dietary behaviours and attitudes. Being a woman is the variable that increases the risk ubiquitously.
Imatge corporal; Trastorns de la conducta alimentària; Estat de salut; Imagen corporal; Trastornos de la conducta alimentaria; Estado de salud; Body image; Eating disorders; Health
61 - Medical sciences
Trastorns de la conducta alimentària
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.