dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials
dc.contributor.author
Daniels, Lesley-Ann
dc.date.accessioned
2016-07-27T10:21:39Z
dc.date.available
2017-02-11T06:45:09Z
dc.date.issued
2016-02-12
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/392137
dc.description.abstract
This thesis examines the use of amnesty as a tool for ending civil wars. The thesis is innovative in its focus on amnesties during civil wars and their impact on conflict termination. I examine the conditions under which governments grant amnesties, and the various mechanisms through which amnesty acts as an incentive to stop fighting. I then study how international laws and norms against impunity for atrocious crimes influences the use of amnesty. The thesis combines in-depth quantitative and qualitative analysis by using statistical analysis of all conflict episodes from 1975-2011, as well as an intensive study of the peace negotiations in Colombia.
The thesis has a number of innovative findings. I show that governments are more likely to use amnesty as an instrument of war, and they use it to pick off weaker groups with whom it is easier to settle. Secondly, I find that amnesties are effective both as a direct incentive, but also because they give the government military advantages. Thirdly, I demonstrate that governments balance amnesty against other transitional justice measures to avoid giving political concessions.
The thesis makes various contributions to different literatures. To the transitional justice literature, I bring a comprehensive study of amnesty during civil war, and empirical findings on its determinants and effectiveness. To the civil war literature, I bring a theory of amnesty as an incentive in conflict termination, and a model of the impact of legal intervention as an external action. Overall, this thesis offers both a comprehensive study and theoretical insights into the use of amnesty during civil war.
dc.description.abstract
Aquesta tesis examina la utilització d’amnisties com a eines per a finalitzar guerres civils. La tesis és innovadora pel seu enfoc específic sobre amnisties en guerres civils i el seu impacte en la finalització del conflicte. Examino les condicions sota les quals els goberns atorguen amnisties, així com els mecanismes pels quals les amnisties actúen com a incentiu per deixar la lluita. A continuació estudio com les lleis i normatives internacionals contra la impunitat per atrocitats contra la humanitat influeix sobre l’us de les amnisties. La tesis combina anàlisis en profunditat quantitatius i qualitatius, incloent una anàlisis estadística de tots els episodis de conflicte en el període 1975-2011, així com un estudi a fons de les negociacions de pau a Colòmbia.
Aquesta tesis presenta resultats innovadors. Demostro que els governs són proclius a fer servir les amnisties com a armes de guerra, amb la intenció de dividir i separar els grups rivals més febles, amb els quals és més fàcil arribar a acords. En segon lloc, trobo que les amnisties efectivament funcionen no sols com a incentius directes, sinò també perquè dónen avantatges militars als governs. En tercer lloc, demostro que els govern utilitzen les amnisties com una mesura més per a evitar concessions polítiques més costoses.
Aquesta tesis contribueix a dues branques de la bibliografia política. A l’àrea de justícia transicional, hi aporto un estudi exhaustiu de les amnisties en guerres civils, amb resultats empírics sobre els seus factors determinants i efectivitat. A la literatura en guerres civils, hi aporto una teoria sobre la utilització d’amnisties com a eines en la terminació de conflictes, i un model sobre l’impacte de les intervencions legals externes. En conjunt, aquesta tesis presenta un estudi a fons i noves idees teòriques sobre l’us d’amnisties en guerres civils.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Transitional justice
dc.subject
Conflict intensity
dc.subject
Conflict duration
dc.subject
Conflict termination
dc.subject
Peace negotiations
dc.subject
International Criminal Court
dc.subject
Justícia transicional
dc.subject
Intensitat de conflicte
dc.subject
Duració de conflicte
dc.subject
Finalització de conflicte
dc.subject
Negociacions de pau
dc.subject
Tribunal Penal Internacional
dc.title
Buying peace: amnesty as a tool in ending civil wars
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.authoremail
lesley.daniels@upf.edu
dc.contributor.director
Escribà-Folch, Abel
dc.embargo.terms
12 mesos
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials