English as a Foreign Language through Whole Brain Teaching in Primary School

Author

Lockhart Domeño, Edward Alvar

Director

Romero Gallego, Joaquín

Date of defense

2016-07-15

Pages

164 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Estudis Anglesos i Alemanys

Abstract

Aquesta tesi explora la utilització de la metodologia generalista denominada "Whole Brain Teaching" a l'àmbit de l'ensenyament de l'anglès com a llengua estrangera a l'educació primària. La tesi mira de demostrar que les diverses tècniques i elements d'aquesta metodologia poden afavorir el procés d'adquisició de la llengua estrangera pel que fa al domini general de la llengua (comprensió oral, comprensió escrita, expressió oral i expressió escrita) i d'adquisició del vocabulari així com la motivació de l'alumnat (factor clau en el procés d'adquisició de llengües estrangeres). Per verificar aquestes hipòtesis, s'utilitza un disseny amb un grup control i un grup experimental, així com un mètode mixt de recerca combinant una part quantitativa que mesura les diferències entre els grups i les variacions dins d'aquests, amb una part qualitativa que intenta explicar perquè hi ha aquestes diferències i intenta explorar altres possibles variacions no trobades a la part quantitativa. La tesi demostra que molts dels factors abans esmentats es veuen beneficiats per l'aplicació d'aquesta metodologia.


Esta tesis explora la utilización de la metodología generalista denominada "Whole Brain Teaching" en el ámbito de la enseñanza del inglés como lengua extranjera en la educación primaria. La tesis intenta demostrar que las diversas técnicas y elementos en esta metodología pueden favorecer el proceso de adquisición de la lengua extranjera en lo que respecta al dominio general de la lengua (comprensión oral, comprensión escrita, expresión oral y expresión escrita) y de adquisicón del vocabulario así como la motivación del alumado (factor clave en el proceso de adquisición de lenguas extranjeras). Para verificar estas hipótesis se aplica un diseño con un grupo control y un grupo experimental, junto con un método mixto de investigación que combina una parte cuantitativa para medir las diferencias entre los grupos y las variaciones dentro de los mismos, con una parte cualitativa que intenta explicar porqué hay estas diferencias e intenta explorar otras posibles variaciones que no hayan aparecido en la parte cuantitativa. La tesis demuestra que muchos de los factores antes mencionados se ven beneficiados por la aplicación de esta metodología.


This thesis explores how the generalist methodology known as Whole Brain Teaching affects the teaching of English as a foreign language in primary education. It intends to prove that the several techniques and elements in this methodology can improve the process of acquisition of the foreign language regarding the general command of the language (oral and written comprehension and oral and written expresion) and the vocabulary acquisition, as well as the motivation of the learners (a key factor in the process of foreign language acquisition). To test these hypotheses, a design was applied with a control and an experimental group. This was combined with a mixed method that had a quantitative part to measure the differences between both groups and the variations within them, and a qualitative part to explore the reasons for those differences and to find other possible variations that the quantitative part might not show. The thesis proves that many of the previously mentioned factors were benefitted by the application of this methodology.

Keywords

Ensenyament de llengües estrangeres; Motivació; Enseñanza de lenguas estranjeras; Motivación; Foreign language teaching; Motivation; Whole Brain Teaching ®

Subjects

37 - Education; 371 - Education and teaching organization and management; 373 - Kinds of school providing general education; 81 - Linguistics and languages

Knowledge Area

Arts i humanitats

Documents

TESI.pdf

4.087Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)