Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa
Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa
This thesis consists of three chapters that investigate environmental policy questions from an empirical point of view. Chapter 1 examines the trustworthiness of official air pollution data sources for Beijing when compared to similar data from the US Embassy in Beijing. Using a statistical regularity, I find that the official data likely suffered from misreporting until the end of 2012. From 2013 onwards, however, misreporting appears to have stopped. Chapter 2 evaluates China's main air pollution control policy to study the effects of environmental regulation when institutions are weak. I find that the policy was ultimately successful in reducing air pollution, but that those effects only set in once the Chinese government started appropriate air pollution monitoring. Moreover, I quantify the efficiency of different policy instruments to control air pollution in China and find that - in contrast to the United States - a market-based solution and a technology mandate for scrubbers are nearly identical. Finally, Chapter 3 studies whether nudges can help consumers align intention and action when choosing their electricity contract. Using a survey experiment, we find that only a default nudge had a statistically and economically significant effect on consumers' decision to contract renewable energy.
Aquesta tesi consisteix en tres estudis que investiguen problemes relacionats amb la política de medi ambient des d’un punt de vista empíric. El capítol 1 examina fins a quin punt són fiables les dades sobre la contaminació de l’aire a Beijing quan es comparen amb dades semblants de l’ambaixada dels EUA. Mitjançant l'ús d'una regularitat estadística, proporciono evidència que les dades oficials segurament van ser manipulades fins a finals del 2012. A partir del 2013, però, les dades semblen indicar que es va posar fi a aquesta manipulació. El capítol 2 avalua la política xinesa més important duta a terme per frenar la contaminació de l’aire i pretén estudiar els efectes de la regulació del medi ambient en un context d’institucions febles. Demostro que aquesta política va aconseguir reduir la contaminació, però tan sols després que el govern xinès implementés el monitoreig adequat. A més, quantifico l'eficiència de diferents instruments polítics destinats a controlar la contaminació de l'aire a la Xina. Els resultats indiquen que - en contrast amb els EUA - pràcticament no hi ha diferències entre un instrument de mercat i l’ús prescriptiu de depuradores de gas. Finalment, el capítol 3 analitza si el fet d’introduir canvis en la informació pot ajudar els consumidors a seguir les seves intencions a l'hora de triar un contracte d'electricitat. A través d'un experiment en forma d’enquesta es demostra que només una preselecció té un efecte significatiu en els sentits estadístic i econòmic sobre la presa de decisió dels consumidors a l’hora de contractar energia renovable.
Environmental economics; Air pollution; China; Economia del medi ambient; Contaminació del aire; Xina
33 - Economics
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.