dc.contributor
Universitat de Girona. Departament d'Història i Història de l'Art
dc.contributor.author
Ranocchi Di Cesare, Francesco
dc.date.accessioned
2017-05-15T15:22:11Z
dc.date.available
2017-05-15T15:22:11Z
dc.date.issued
2015-09-10
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/402894
dc.description.abstract
This paper analyzes the adaptation of the design culture to the americanization of western society; this phenomenon is studied with a special attention to the effects of the growth of the network society ( ie, in the process of global communication developed for digital technology) on the public realm of mass culture.
Our study examines both the changes of the architectural expression and the deficiency of the critical method that has described it.
As this is an unprecedented study that embraces the phenomenon not only in comparison with the past twenty years, but also in its evolution during the twentieth century, it was necessary to review the most important nodal moments, especially since the First World War and the shift of the econòmic center of gravity towards the United States; a kind of counter story.
dc.description.abstract
En aquest treball s’analitza l'adaptació de la cultura del disseny a la
americanització de la societat occidental i a un univers de la publicitat propi de la cultura de masses, en relació amb el creixement de la societat de les xarxes, és a dir, el procés de comunicació global desenvolupat per la tecnologia digital.
El nostre estudi aborda les raons que estan en l'arrel, tant dels paràmetres de les configuracions de superfície en l'art i l'arquitectura, com en les limitacions del mètode històrico-crític que s’ha emprat normalment per estudiar aquestes anàlisis.
Com que es tracta d'un estudi inèdit i que abraça el fenomen no tan sols en la comparació teòrica amb els últims vint anys, sinó que també analitza la seva evolució durant el segle XX, ha estat necessari revisar els moments nodals més importants, sobretot des de la Primera Guerra Mundial i el canvi del centre de gravetat econòmic d’Europa als Estats Units, en una mena de counterstory.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Cultura de massa
dc.subject
Popular culture
dc.subject
Cultura popular
dc.subject
Societat de xarxes
dc.subject
Network society
dc.subject
Indústria cultural
dc.subject
Culture industry
dc.title
L'arquitectura: de la societat de l'espectacle a l'era de les xarxes. L'architettura: dalla società dello spettacolo all'era delle reti.
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.director
Balsach, Maria-Josep
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess