Ideología sexista como detonante de la violencia en las relaciones de pareja: un estudio de caso correlacional entre estudiantes de Lleida (Cataluña) y Tabasco (México) de alumnos universitarios

Author

León-Ramírez, Beatriz

Director

Molina, Fidel

Sanvicén, Paquita

Date of defense

2017-07-05

Pages

292 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Geografia i Sociologia

Abstract

En la tesi que ens ocupa es presenten els resultats i reflexions d'un estudi de la ideologia sexista com a variable predictora de la violència de gènere. La investigació s'ha dut a terme a Mèxic, un país amb un alt índex de feminicides, i a Catalunya, que es presenta un menor índex i compta amb més programes de protecció. L'objectiu general d'aquesta tesi doctoral és evaluar la ideologia sexista en joves universitaris i la seva relació amb la violència emocional i la física, així com revelar la relació existent amb els factors demogràfics dels universitaris per evaluar la precocitat de la violència.


En la presente tesis se presentan los resultados y reflexiones de un estudio de la ideología sexista como variable predictora de la violencia de género. La presente investigación se ha realizado en México, un país con un alto índice de feminicidios, y en Cataluña, que presenta un menor índice y más programas de prevención. El objetivo general de la tesis doctoral es evaluar la ideologia sexista en jóvenes universitarios y su relación con la violencia de género, comprobando sus componentes ambivalentes (hostil y benevolente) con la violencia emocional y la física, así como revelar la relación que existe con los factores demográficos de los universitarios para evaluar la precocidad de la violencia.


This thesis presents the results and reflections of a study on sexist ideology as a predictor variable of gender-based violence. This research was carried out in Mexico, a country whith a high rate of feminicides, and in Catalonia, which has a lower rate and more prevention programs. The general aim of this doctoral thesis is to asses sexist ideology among young university students and its link to gender violence, and also revealing the link thats exist whith the demographic factors of university students in order to asses the early onset of violence.

Subjects

159.9 - Psychology

Knowledge Area

Sociologia

Documents

Tblr1de1.pdf

2.247Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)