La protección de los datos de carácter sensible en el ámbito europeo : historia clínica digital y big data en salud

Author

Cristea Uivaru, Lucia Nicole,

Director

Parra Rodríguez, Carmen, 1962-

Date of defense

2017-06-26

Pages

384 p.Department/Institute

Universitat Abat Oliba. Departament de Ciències Jurídiques i Polítiques

Abstract

Aquest treball té per objecte l'anàlisi dels problemes jurídics vinculats i derivats de la incorporació de la història clínica digital a l'entorn sanitari, així com l'anàlisi del canvi de paradigma que s'albira en el context del Big Data a l'àmbit sanitari, que entra en col·lisió amb la protecció al dret de intimitat i confidencialitat de les dades de salut. Les bases que regeixen els ordenaments normatius vigents, i el Reglament General de Protecció de Dades que entrarà en vigor l'any 2018, no ha resolt encara la dicotomia entre el dret a la protecció de dades de caràcter personal i els avenços tecnològics.


El presente trabajo tiene por objeto el análisis de los problemas jurídicos vinculados y derivados de la incorporación de la historia clínica digital en el entorno sanitario, así como el análisis del cambio de paradigma que se vislumbra en el contexto del Big Data en el ámbito sanitario, que entra en colisión con la protección al derecho de intimidad y la confidencialidad de los datos de salud. Las bases que rigen los ordenamientos normativos vigentes, y el Reglamento General de Protección de Datos que entrará en vigor en el año 2018, no han resuelto aún la dicotomía entre el derecho a la protección de datos de carácter personal y los avances tecnológicos.


This work has for objective to analyze the juridical implications of incorporating digital clinical history in the healthcare environment, as well as to analyze the paradigm change enabled by big data, which challenges the right to privacy and confidentiality of healthcare data. The current regulatory environment, as well as the General Data Protection Regulation which will be adopted in 2018, have not yet solved the challenge between the right to data protection and the technological advances.

Keywords

Protección de datos; Historias clínicas; Derecho a la intimidad; Datos masivos; Protecció de dades; Històries clíniques; Dret a la intimitat; Dades massives

Subjects

34 - Dret; 349 - Branques especialitzades del dret. Matèries legals vàries

Documents

Tlcu.pdf

2.979Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)