A Global Approach to Vision-Based Pedestrian Detection for Advanced Driver Assistance Systems

Author

Gerónimo Gómez, David

Director

López Peña, Antonio M. (Antonio Manuel)

Date of defense

2010-02-12

ISBN

9788469320372

Legal Deposit

B-34763-2010



Department/Institute

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació

Abstract

A començaments del segle XXI, els accidents de tràfic han esdevingut un greu problema no només pels països desenvolupats sino també pels emergents. Com en altres àrees científiques on la Intel·ligència Artificial s'ha transformat en un actor principal, els sistemes avançats d'assistència al conductor, i concretament els sistemes de protecció de vianants basats en Visió per Computador, han esdevingut una important línia d'investigació adressada a millorar la seguretat dels vianants. Tanmateix, el repte és d'una complexitat considerable donada la variabilitat dels humans (p.e., roba, mida, relació d'aspecte, forma, etc.), la naturalesa dinàmica dels sistemes d'abord i els entorns no estructurats en moviment que representen els escenaris urbans. A més, els requeriments de rendiment son rigorosos en termes de cost computacional i d'indexos de detecció. En aquesta tesi, en comptes de centrar-nos en millorar tasques específiques com sol ser freqüent a la literatura, presentem una aproximació global al problema. Aquesta visió global comença per la proposta d'una arquitectura genèrica pensada per a ser utilitzada com a marc tant per a la revisió de la literatura com per a organitzar les tècniques estudiades al llarg de la tesi. A continuació enfoquem la recerca en tasques com la segmentació dels objectes en primer pla, la classificació d'objectes i el refinament tot seguint una visió general i explorant aspectes que normalment no son analitzats. A l'hora de fer els experiments, també presentem una nova base de dades que consisteix en tres subconjunts, cadascun adressat a l'evaluació de les diferents tasques del sistema. Els resultats presentats en aquesta tesi no només finalitzen amb la proposta d'un sistema de detecció de vianants sino que van un pas més enllà indicant noves idees, formalitzant algoritmes proposats i ja existents, introduïnt noves tècniques i evaluant el seu rendiment, el qual esperem que aporti nous fonaments per a la futura investigació en aquesta àrea.


At the beginning of the 21th century, traffic accidents have become a major problem not only for developed countries but also for emerging ones. As in other scientific areas in which Artificial Intelligence is becoming a key actor, advanced driver assistance systems, and concretely pedestrian protection systems based on Computer Vision, are becoming a strong topic of research aimed at improving the safety of pedestrians. However, the challenge is of considerable complexity due to the varying appearance of humans (e.g., clothes, size, aspect ratio, shape, etc.), the dynamic nature of on-board systems and the unstructured moving environments that urban scenarios represent. In addition, the required performance is demanding both in terms of computational time and detection rates. In this thesis, instead of focusing on improving specific tasks as it is frequent in the literature, we present a global approach to the problem. Such a global overview starts by the proposal of a generic architecture to be used as a framework both to review the literature and to organize the studied techniques along the thesis. We then focus the research on tasks such as foreground segmentation, object classification and refinement following a general viewpoint and exploring aspects that are not usually analyzed. In order to perform the experiments, we also present a novel pedestrian dataset that consists of three subsets, each one addressed to the evaluation of a different specific task in the system. The results presented in this thesis not only end with a proposal of a pedestrian detection system but also go one step beyond by pointing out new insights, formalizing existing and proposed algorithms, introducing new techniques and evaluating their performance, which we hope will provide new foundations for future research in the area.

Keywords

ADAS; Computer vision; Pedestrian detection

Subjects

62 - Engineering. Technology in general

Knowledge Area

Tecnologies

Documents

dgg1de1.pdf

5.979Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)