MUSS: a contribution to the structural analysis of continuous system simulation languages

Author

Guasch, Antoni

Director

Huber Garrido, Rafael M.

Date of defense

1987-10-14

ISBN

9788469259962

Legal Deposit

B.39367-2009



Department/Institute

Universitat Politècnica de Catalunya. Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona

Abstract

En contrast amb els llenguatges clàssics de simulació, la tendència actual evoluciona cap a entorns de modelatge i simulació completament integrats. Aquests entorns combinen tècniques interdisciplinàries tals com IA, programació orientada a objectes, gestió de bases de dades y modelat de sistemes.<br/><br/>Per aconseguir els anteriors objectius, la arquitectura del llenguatge de simulació i del entorn d'execució de la simulació te que ser dissenyat de manera que permeti la modularitat i la flexibilitat. Addicionalment, la robustesa del entorn te que ser potenciada.<br/><br/>Aquesta tesi proposa el sistema de simulació MUSS, que emfatitza els següents aspectes innovadors: la arquitectura jeràrquica del llenguatge de simulació MISS, les fases de preprocés i de segmentació, y la estructura del entorn d'execució de la simulació i altres mecanismes de gestió relacionats. <br/><br/>L'entorn MUSS pot tenir estudis, experiments y submodels; els submodels continus poden tenir regions inicial, dinàmica i estàtica. Els submodels son traduïts en codi objecte en aïllament gràcies al procediment de segmentació proposat. Aquest procediment esta basat en el concepte de digraf del submodel. La metodologia de segmentació incrementa la modularitat i flexibilitat del sistema evitant la estructura restrictiva dels submodels actuals. El digraf del submodel també es utilitzat per avaluar la consistència del codi.


In contrast with classical simulation languages, the present trends are evolving towards fully integrated interactive modelling and simulation environments. These environments have to combine interdisciplinary techniques such IA, object oriented programming, data base management and system modelling.<br/><br/>To achieve the above objectives, the architecture of the simulation programming language and that of the run-time simulation environment which exercises the models should be designed allowing modularity and flexibility. Furthermore, the robustness of the environment should be reinforced.<br/><br/>The thesis proposes the MUSS simulation system, emphasizing the innovative concepts put forwards: the hierarchical architecture of the MUSS simulation language, the pre-processor analysis and segmentation phases and the structure of the run-time simulation environment and related management mechanisms.<br/><br/>A MUSS environment may enclose studies, experiments and submodels; continuous submodels may have initial, dynamic and static regions. Submodels are translated to object code in isolation thanks to the proposed segmentation procedure which in turn is based on the defined submodel digraph concept. The segmentation methodology increases the modularity and flexibility of the system avoiding the restricted general structure of the submodels. The submodel digraph is also used to test the consistency of the code.

Keywords

simulació de sistemes continus; llenguatge de simulació

Subjects

004 - Computer science and technology. Computing. Data processing

Documents

TAGP1de2.pdf

6.963Mb

TAGP2de2.pdf

3.664Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)