Innovation in the continuing vocational education and training (CVET) government-run programme in Catalonia

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses
dc.contributor.author
Mara, Liviu Catalin
dc.date.accessioned
2018-09-26T10:06:11Z
dc.date.available
2020-07-24T02:00:14Z
dc.date.issued
2018-07-25
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/662731
dc.description.abstract
L’objectiu principal d'aquesta tesi doctoral va ser analitzar com es treballa la innovació en el marc d'un programa governamental de formació professional per a l’ocupació (CVET, en anglès) dirigit per a persones desocupades a Catalunya (Espanya), des de la perspectiva de l'aprenentatge permanent. Tot i que aquest és un tema rellevant per a la "societat de la informació" en què vivim, s'ha estudiat molt poc, i fins i tot menys empíricament, per tant, aquest estudi està explorant i posant les bases per a la investigació addicional en aquesta àrea. El capítol 1 presenta el marc teòric de l'àrea d'estudi, limita l'objecte d'estudi, estableix els objectius i l'estructura de la tesi. El capítol 2 està dedicat a l'anàlisi d'impacte social, incloent el paper de la innovació en els documents normatius de la Unió Europea i la UNESCO. A més, contrasta l'activitat del programa CVET amb els 4 objectius estratègics del Marc Estratègic Educació i Formació 2020 de la UE. Els capítols 3 i 4 se centren en l'anàlisi de la innovació realitzada al programa CVET donant veu als responsables dels centres i als estudiants i antics alumnes d'aquest programa, respectivament. El capítol 5 analitza les limitacions, conclusions i altres línies de recerca. Tot i que és una exploració empírica de l'àrea de CVET i la innovació, els resultats que es presenten en aquesta tesi poden contribuir a millorar la política i la pràctica existents en l'àrea de CVET, millorant encara més el que funciona i treballant sobre el que manca, i també en altres àrees de l'educació formal, com la formació professional o l'educació superior, que poden aprendre de les fortaleses del tipus de formació analitzada en aquesta tesi, i treballar juntament per aconseguir una educació i una formació de millor qualitat per a tothom.
en_US
dc.description.abstract
El objetivo principal de esta tesis doctoral ha sido analizar cómo se trabaja la innovación en el contexto de un programa gubernamental de formación profesional para la ocupación (CVET, en inglés) para desempleados en Cataluña (España), dentro de la perspectiva del aprendizaje permanente. Aunque este es un tema relevante para la "sociedad de la información" en la que vivimos, ha sido muy poco estudiado, y aún menos empíricamente, por lo tanto, este estudio explora y sienta las bases para futuras investigaciones en esta área. El Capítulo 1 presenta el marco teórico del área de estudio, limita el objeto de estudio, establece los objetivos y la estructura de la tesis. El Capítulo 2 está dedicado al análisis del impacto social, incluido el papel de la innovación en los documentos de políticas de la Unión Europea y la UNESCO. Además, contrasta la actividad del programa CVET con los 4 objetivos estratégicos del Marco Estratégico Educación y Formación 2020 europeo. Los Capítulos 3 y 4 se centran en el análisis de la innovación realizada en el programa CVET dando voz a los responsables de los centros y a los alumnos y ex alumnos en este programa, respectivamente. El Capítulo 5 discute las limitaciones, conclusiones y otras líneas de investigación. Aunque es una exploración empírica del área de CVET y la innovación, los resultados presentados en esta tesis pueden contribuir a mejorar la política y prácticas existentes en el área de CVET, mejorando aún más lo que funciona y trabajando en lo que le falta, y también en otras áreas de la educación formal, como la formación profesional o la educación superior, que pueden aprender de las fortalezas del tipo de capacitación analizado en esta tesis, y trabajar juntos hacia una educación y formación de mejor calidad para todo el mundo.
en_US
dc.description.abstract
The main objective of this doctoral thesis has been to analyse how innovation is trained in the context of a continuing vocational education and training (CVET) government-run programme for unemployed people in Catalonia (Spain), within the perspective of lifelong learning. Although this is a relevant topic for the ‘information society’ that we live in, it has been very little studied, and even less empirically, therefore this study is exploring and laying the foundations for further research in this area. Chapter 1 introduces the theoretical framework of the area of study, limits the study object, it states the objectives and the structure of the thesis. Chapter 2 is dedicated to the social impact analysis, including the role of the innovation in the policy documents of the European Union and the UNESCO. Furthermore it contrasts the activity of the CVET programme with the 4 strategic objectives of the EU Strategic Framework Education and Training 2020. Chapters 3 and 4 focus on the analysis of the innovation carried out in the CVET programme by giving voice to the heads of the centres and to the students and former students in this programme, respectively. Chapter 5 discusses the limitations, conclusions and further venues of research. Although it is an empirical exploration of the area of CVET and innovation, the results presented in this thesis can contribute to improving the existing policy and practice in the area of CVET, by further improving what it works and working on what it lacks, and also in other areas of formal education, such as vocational education and training (VET) or higher education, which can learn from the strengths of the type of training analysed in this thesis, and work together towards a better quality education and training for all.
en_US
dc.format.extent
224 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
aprenentatge permanent
en_US
dc.subject
innovació
en_US
dc.subject
CIFO
en_US
dc.subject
aprendizaje permanente
en_US
dc.subject
innovación
en_US
dc.subject
lifelong learning
en_US
dc.subject
innovation
en_US
dc.subject.other
Ciències Socials i jurídiques
en_US
dc.title
Innovation in the continuing vocational education and training (CVET) government-run programme in Catalonia
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
3
en_US
dc.subject.udc
331
en_US
dc.subject.udc
37
en_US
dc.subject.udc
374
en_US
dc.contributor.authoremail
liviucatalin.mara@urv.cat
en_US
dc.contributor.director
Brunet Icart, Ignasi
dc.embargo.terms
24 mesos
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documentos

Thesis.pdf

5.930Mb PDF

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)