Essays in applied macroeconomics

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa
dc.contributor.author
Ziegenbein, Alexander
dc.date.accessioned
2018-10-03T12:55:14Z
dc.date.available
2018-10-03T12:55:14Z
dc.date.issued
2018-07-04
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/662936
dc.description.abstract
The thesis is a collection of three self-contained essays. In the first chapter, I present evidence that the effects of US tax changes on output depend on the level of economic slack. Tax cuts have large effects in good times, but only small effects in bad times. To explain the finding, I develop a search model of unemployment, in which the effect of a tax cut is small when unemployment is high. In the second chapter, we show that adverse financial shocks have large and persistent effects on output, while favorable financial shocks have little effects. Our results help to reconcile contradictory findings from the two leading strands of literature on the effects of financial crises. In the third chapter, we find that credit easing leads to a sharp increase in domestic currency depreciation and inflation and a reduction in economic growth in a sample of emerging and developing economies.
en_US
dc.description.abstract
La tesi és un recull de tres assajos complerts. En el primer capítol, presento proves que els efectes de canvis impositius dels Estats Units en la producció depenen del nivell del slack econòmic. Les reduccions d’impostos tenen grans efectes en bons moments, però pocs efectes en mals moments. Per explicar aquesta troballa, desenvolupo un model de cerca de l’atur, en el qual l’efecte d’una baixada d’impostos és baix quan l’atur és alt. En el segon capíıtol, mostrem que els xocs financers advers tenen efectes grans i persistents en la producció, mentre que els xocs positius tenen efectes petits. Opinem que la nostra troballa ajuda a reconciliar altres troballes contradictòries en dos corrents de la literatura dels efectes de les crisis financeres. En el tercer capítol, mostrem que credit easing condueix a un marcat increment en la depreciació de la moneda domèstica i en la inflació, a més d’una reducció en el creixement econòmic, per a una mostra d’economies en desenvolupament i emergents.
en_US
dc.format.extent
172 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Macroeconomics
en_US
dc.title
Essays in applied macroeconomics
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
en_US
dc.contributor.authoremail
alexander.ziegenbein@upf.edu
en_US
dc.contributor.director
Barnichon, Régis
dc.contributor.director
Fornaro, Luca
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa


Documentos

taz.pdf

1.660Mb PDF

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)