Claims problems: An implementation approach

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Economia
dc.contributor.author
Solís Baltodano, Maria José
dc.date.accessioned
2018-11-08T10:23:00Z
dc.date.available
2019-03-26T02:00:30Z
dc.date.issued
2018-09-27
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/663663
dc.description.abstract
L'objectiu principal d'aquesta tesi es centra en els problemes de demanada. Un problema de conflicte d'interessos que surgeix en el moment en que un recurs s'ha de distribuir entre un cert nombre d'agents i no n'hi ha suficient per satisfer totes les seves demandes. El nostre objectiu principal és buscar solucions adequades i alternatives a aquest tipus de problemes. Partint d'aquesta base, estudiem dos problemes reals que representen aquest tipus de conflictes, el problema de pressupost públic de la sanitat a Catalunya i els fons estructurals de cohesió de la Unió Europea (UE). En el primer cas proposem una alternativa per distribuir el pressupost de salut de manera que es mantingui l'estabilitat de la comunitat. En el segon cas suggerim una forma de repartir el pressupost mitjançant les regles de repartiment i la imposició de garanties a cada una de les regions amb la finalitat de reduir la desigualtat i promoure de manera mes adequada la convergència. Un altre dels nostres objectius és contribuir a aquesta teoria proporcionant, per una part (i) noves caracteritzacions per les dues regles més utilitzades en aquesta literatura, com són la regla igualitària en guanys (CEA, per les seves sigles en anglès) i la proposta d'Ibn Ezra, i per altre part (ii) proposant un nou model de problema de conflicte d'interessos, anomenat problema de reclamacions sequencials. A més redefinim la regles proporcional, la regla igualitaria en guanys (CEA), la regla igualitaria en pèrdues (CEL, per les seves sigles en anglès) i la regla del Talmud, amb la finalitat d'aconseguir caracteritzar-les a traves de l'ús dels exiomes estudiats en aquest camp.
en_US
dc.description.abstract
El principal objetivo de esta tesis se centra en el enfoque teórico de los problemas de reclamaciones. Un problema de conflicto de intereses surge cuando hay un recurso insuficiente, que debe distribuirse entre un número agentes. Nuestro objetivo principal es buscar soluciones convenientes y alternativas a este tipo de problemas. Partiendo de este punto, estudiamos dos problemas reales que representan este tipo de conflicto, el problema de presupuesto público en sanidad en Cataluña y los fondos estructurales y de cohesión de la Unión Europea (UE). En el primer caso proponemos una alternativa para distribuir el presupuesto en salud con el fin de mantener la estabilidad de la comunidad. En el segundo caso sugerimos una manera alternativa de repartir el presupuesto a través de reglas de reparto y de la imposición de garantías a cada una de las regiones, con el fin de reducir la desigualdad y promover la convergencia de una manera más adecuada. Además, otro propósito es poder contribuir esta teoría proporcionando (i) nuevas caracterizaciones para dos reglas comúnmente usadas en esta literatura, las cuales son regla de igual ganancias (CEA, por sus siglas en inglés), y la propuesta por Ibn Ezra (the Ibn Ezra proposal). (ii) Proponiendo un nuevo modelo de problema de conflicto de intereses, llamado problemas de reclamos secuenciales, además redefinimos las reglas, proporcional, de igual ganancias (CEA, por sus siglas en inglés), de igual perdidas (CEL, por sus siglas en inglés), y Talmud, con el fin de lograr caracterizarlas a través del uso de axiomas estudiados en este campo.
en_US
dc.description.abstract
The main objective of this thesis is on claims problems. We look for suitable and alternative solutions to this kind of problems. From this point of view, we study two real problems that represent these conflicts, the first one is the problem of the public health budget in Catalonia and the second one is the structural and cohesion funds of the European Union (EU). In the first case, we propose an alternative way to distribute the health budget to maintain the stability of the community. In this case we look for a suitable solution using rules and some stability criteria’s. In the second case we suggest an alternative way to distribute the budget through claims rules and the imposition of guarantees to each one of the regions, with the aim to reduce inequality and promote convergence in a more appropriate way. Additionally, another purpose is to be able to contribute to this theory by providing (i) new characterizations for two commonly used rules in this literature, which are the constrained equal awards rule (CEA), and the Ibn Ezra proposal, and (ii) propose a new model of claims problem, called sequential claims problems, in this sense we redefine the proportional, the constrained equal awards, the constrained equal losses and the Talmud rules, and characterize them through the use of axioms studied in this field.
en_US
dc.format.extent
141 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
problemes de demanda
en_US
dc.subject
anàlisi axiomàtic
en_US
dc.subject
garanties
en_US
dc.subject
problemas de reparto
en_US
dc.subject
análisis axiomático
en_US
dc.subject
garantías
en_US
dc.subject
claims problem
en_US
dc.subject
axiomatic analysis
en_US
dc.subject
guarantees
en_US
dc.subject.other
Ciències Socials i Jurídiques
en_US
dc.title
Claims problems: An implementation approach
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
en_US
dc.subject.udc
338
en_US
dc.contributor.authoremail
mariajose.solis@urv.cat
en_US
dc.contributor.director
Giménez Gómez, José Manuel
dc.contributor.director
Vilella Bach, Misericòrdia
dc.embargo.terms
6 mesos
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

TESI.pdf

2.448Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)