Food consumption of Chinese outbound tourists in Spain

Author

Lin, Jiayi

Director

Guia, Jaume

Codirector

Xu, Honggang

Date of defense

2017-12-15

Pages

112 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament d'Organització, Gestió Empresarial i Disseny del Producte

Universitat de Girona. Institut Superior d'Estudis Turístics

Abstract

This dissertation aims to understand the food consuming behaviours of international tourists in their long-haul travel. This thesis is presented as a compendium of publications, which the first one intents to build a new typology of food consumed in tourism from a globalization perspective, and exposes a full range of dining experience, through investigating Chinese tourists’ food consumption in Spain. Then second paper investigates how food habits influence Chinese tourists to consume Spanish local food from the cultural perspective. This study also explains how tourists deal with these obstacles in local food consumption. The third paper explores the reasons why Chinese tourists chose to eat fast food in McDonald’s. This research challenges the pervious views on McDonald’s and clarifies some positive aspects of it to international visitors. This thesis extends and deepens the understandings of tourists’ food consumption experience in long-haul travelling with food cultural differences.


Aquesta tesi es presenta com un compendi de publicacions. Aquesta tesi pretén, en primer lloc, construir una nova tipologia d’aliments que es consumeixen en l’àmbit turístic des de la perspectiva de la globalització i exposa una àmplia experiència gastronòmica a través de la investigació del consum d'aliments dels turistes xinesos a Espanya. Tot seguit, aquesta tesi investiga com les costums alimentaries influeixen en els turistes xinesos a l’hora de consumir aliments locals espanyols. El segon paper investiga com les costums alimentaries influeixen en els turistes xinesos a l’hora de consumir aliments locals espanyols. Aquest estudi també explica com els turistes tracten aquests obstacles a l’hora de consumir aliments locals. El tercer paper explora els motius pels quals els turistes xinesos opten per menjar fastfood a McDonald's, sempre percebut com allò contrari al menjar local. Aquesta tesi amplia i aprofundeix els coneixements de l'experiència del consum d'aliments dels turistes a llarga estada amb diferències culturals alimentàries.

Keywords

Tourist behaviour; Comportament del turista; Comportamiento de turistas; Globalization; Globalització; Globalización; Food consumption; Consum d'aliments; Consumo de alimentos; Chinese tourists; Turistes xinesos; Turistas chinos; Spain; Espanya; España

Subjects

338 - Economic situation. Economic policy. Management of the economy. Economic planning. Production. Services. Prices

Documents

tjl_20171215.pdf

1011.Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.