Incumplimiento contractual, perjuicios al concurso y subordinación del crédito

Autor/a

Tàsies Beleta, Ricard

Director/a

Alonso-Cuevillas Sayrol, Jaime

Tutor/a

Alonso-Cuevillas Sayrol, Jaime

Fecha de defensa

2018-11-30

Páginas

421 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Barcelona. Facultat de Dret

Resumen

La finalitat d'aquest treball és analitzar l'incompliment contractual en el concurs de creditors, especialment en la seva relació amb els perjudicis al concurs i les seves conseqüències, en concret la subordinació del crèdit. La norma general de la resolució per incompliment contractual determinava la resolució del contracte davant la ruptura de l'equilibri d'equivalència de prestacions, concepte que en el concurs de creditors té un tracte diferent segons que les obligacions estiguin o no pendents de compliment en el moment de la seva declaració. Els efectes de l'incompliment dels contractes i les seves implicacions requereix un estudi detallat del contingut de les obligacions recíproques, de la seva naturalesa jurídica sinal·lagmàtica i de la interdependència d'aquestes obligacions des del punt de vista de la causa del contracte i de la causa eficient de les obligacions recíproques.


La finalidad de este trabajo es analizar el incumplimiento contractual en el concurso de acreedores, especialmente en su relación a los perjuicios al concurso y sus consecuencias, en concreto la subordinación del crédito. La norma general de la resolución por incumplimiento contractual determinaba la resolución del contrato ante la ruptura del equilibrio de equivalencia de prestaciones, concepto que en el concurso de acreedores tiene un trato diferente según que las obligaciones estén o no pendientes de cumplimiento en el momento de su declaración. Los efectos del incumplimiento de los contratos y sus implicaciones requieren un estudio detallado del contenido de las obligaciones recíprocas, de su naturaleza jurídica sinalagmática y de la interdependencia de estas obligaciones desde el punto de vista de la causa del contrato y de la causa eficiente de las obligaciones recíprocas.


The purpose of this paper is to analyze the breach of contract in the bankruptcy proceedings, especially in relation to the damages to the bankruptcy and its consequences, specifically the subordination of the credit. The general rule of the resolution for breach of contract determined the termination of the contract before the breach of the balance of equivalence of benefits, a concept that in the bankruptcy proceedings has a different treatment according to whether the obligations are pending or not at the time of its declaration. The effects of the breach of contracts and their implications requires a detailed study of the content of the reciprocal obligations, their legal nature and the interdependence of these obligations from the point of view of the cause of the contract and the efficient cause of the reciprocal obligations.

Palabras clave

Dret concursal; Derecho concursal; Bankruptcy; Creditors; Acreedores; Incompliment de contracte; Incumplimiento de contrato; Breach of contract; Crèdit; Crédito; Credit; Perjuicio; Perjudici; Damage

Materias

34 - Derecho

Área de conocimiento

Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials

Documentos

RTB_TESIS.pdf

2.690Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)