Emili Saguer: notari, polític i home de negocis. 1865-1940

Author

Serra Albó, Xavier

Director

Duarte, Àngel, 1957-

Date of defense

2017-02-07

Pages

626 p.Department/Institute

Universitat de Girona. Departament d'Història i Història de l'Art

Abstract

Emili Saguer i Olivet: notari, polític i home de negocis (1865-1940) offers us the vision of an individual that lived during a very complex period. He was a notary in Girona, a prominent lawyer and a firm defender of the rights of the people of Girona, founder of Centre Catalanista de Gerona, president of the Diputació of Girona (1930-1931) and owner of several fresh water springs. This thesis offers an understanding of his character as well as an insight into some of the historical chapters of Girona at the end of the 19th century and the beginning of the 20th.


Emili Saguer i Olivet: notari, polític i home de negocis (1865-1940) ens ofereix la visió d’un personatge que va conviure en un període molt complex. Va ser notari de Girona, destacat jurista i defensor del dret gironí, fundador del Centre Catalanista de Gerona president de la Diputació de Girona entre 1930 i 1931 i propietari de fonts. El present treball no només pretén recuperar la figura del personatge, sinó que també ens endinsa en alguns capítols de la història de Girona de les darreries del segle XIX i d’inicis del segle XX.

Keywords

Saguer i Oliver, Emili; Dret català; Derecho catalán; Catalan law; Notaris; Notarios; Notaries; Catalanisme; Catalanismo; Catalanism; Diputació de Girona

Subjects

929 - Biographical studies; 93 - History. Auxiliary sciences of history. Local History

Documents

txsa_20170207.pdf

6.774Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)