The Diversity of union and fertility trajectories in the UK

Author

Di Nallo, Alessandro

Director

Esping-Andersen, Gøsta

Date of defense

2019-02-21

Pages

205 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials

Doctorate programs

Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials

Abstract

This thesis explores the increasing complexity in the life course in the United Kingdom. The first article illustrates the association between parents’ socio-economic position and children’s transition to first union and parenthood. The analytical sample (N=35,880) is drawn from the UK Household Longitudinal Study (Understanding Society) with respondents being born between 1930 and 1980, to examine not only the effect of children’s background on union formation and parenthood but also whether this effect changes over birth cohorts, periods, and the life course, and varies by gender. The results lend support to the hypothesis of a negative relation between socio-economic family background and timing of first union – whether in a marriage or in a cohabitation-and a first non-marital birth. In the second article, I study the risk of a birth and the risk of separation in different union settings, such as step-families and families with no prior children. I test countervailing hypotheses on childbearing transition. I also test the association between (biological and step) children influence the risk of union dissolution. Using multilevel multiprocess models with simultaneous equations, I model partnership transitions jointly with fertility. The analysis is based on the partnership and birth histories of the Wave 1 of UKHLS (Understanding Society) of men and women aged 16-45. The findings indicate that both the parenthood and the commitment motives influence the transitions to a birth, under different family configurations. Further, the risk of separation is reduced by the presence of shared children, while the existence of children from prior unions does not generally increase the risk of dissolution. The third article assesses whether parenthood influences repartnering for women and men and explores how repartnering is associated with parental status of the prospective partners. The results, based on the Wave 1 of UKHLS, suggest that mothers, and to a lesser extent fathers, are less likely to repartner than their childless counterparts. Among parents who have child custody, there emerges a distinct gender gap because mothers exhibit a significantly lower rate of repartnering than fathers. Finally, coresident single parents are relatively less likely to repartner with child- less individuals, and single fathers more frequently form two-parent stepfamilies than do mothers.


Aquesta tesi explora la creixent complexitat del curs de vida al Regne Unit. El primer article il·lustra l'associació entre la posició socioeconòmica dels pares i la transició dels infants a la primera unió i paternitat. La mostra analítica (N = 35,880) es dibuixa a partir de UKHLS (Understanding Society) amb els enquestats nascuts entre els anys 1930 i 1980, per examinar no només l'efecte dels antecedents infantils sobre la formació i la paternitat dels sindicats, sinó també si aquest efecte canvia cohorts de naixement, períodes i el curs de vida, i varia segons el sexe. Els resultats donen suport a la hipòtesi d'una relació negativa entre els antecedents socioeconòmics de la família i el moment de la primera unió-ja sigui en un matrimoni o en una convivència- i un primer naixement no marital. En el segon article, estudio el risc d'un naixement i el risc de separació en diferents entorns sindicals, com ara les famílies de passos i les famílies sense fills anteriors. Puc provar hipòtesis compensatòries sobre la transició infantil. També prova l'associació entre els nens (biològics i de pas) que influeixen en el risc de la dissolució de la unió. Mitjançant models multicanal de múltiples processos amb equacions simultànies, modelo transicions d'associació conjuntament amb la fertilitat. L'anàlisi es basa en les històries d'associació i naixement de la Wave 1 de UKHLS d'homes i dones de 16 a 45 anys. Els resultats indiquen que tant la paternitat com els motius de compromís influeixen en les transicions a un naixement, en diferents configuracions familiars. A més, el risc de separació es redueix per la presència de nens compartits, mentre que l'existència de fills de sindicats previs no sol augmentar el risc de dissolució. El tercer article valora si la paternitat influeix en la repartició de dones i homes i explora com el repartiment està associat amb l'estat parental dels socis potencials. Els resultats suggereixen que les mares i, en menor mesura, els pares tenen menys probabilitats de repartiment que els seus homòlegs sense fills. Entre els pares que tenen custòdia de menors, sorgeix una diferència de gènere diferent perquè les mares presenten una taxa significativa de repartiment que els pares. Finalment, els pares monoparentals són relativament menys propensos a distribuir-se amb persones sense fills, i els pares solters freqüentment formen famílies parentals que les mares.

Keywords

Fertility; Stepfamilies; Cohabitation; Marriage; Repartnering; Multilevel multistate model; Understanding society; Fertilitat; Step-family; Cohabitació; Matrimoni; Model de multi-nivell i multi-estat; UK

Subjects

32 - Politics

Documents

tadn.pdf

2.719Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)