Essays on political economy of development

Author

Geng, Yining

Director

Petrova, Maria

Date of defense

2019-06-21

Pages

164 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis consists of three chapters on topics in development economics. In the first chapter, I study the impact of family planning policies on gender-specific outcomes. I find positive impacts of the FPP on improv-ing the education attainment as well as the gender attitudes of females. In the second chapter, I study what drives mobility and why some areas have higher mobility than others. I characterize the features of intergen-erational mobility in China based on education and occupation for co-horts born from 1949 to 1977. Moreover, I empirically investigate how intergeneration-transmitted aspirations can contribute to the emergence and persistence of social mobility. In the third chapter, My coauthor and I model and quantify firms’ search and contracting problems in participat-ing in global trade. We provide empirical evidence for the hypothesis that using trade platform significantly improve suppliers’ trade performance by mitigating the contracting problem.


Aquesta tesi consta de tres capítols sobre temes d’economia del desenvolupament. Al primer capítol, estudia l’impacte de les poltiques de planificació familiar sobre els resultats específics de génere. Trobo els impactes positius de l’FPP en la millora del nivell d’educació de les actituds de génere de les dones. En el segon capítol, estudio qué impulsa la mobilitat i per qué algunes àrees tenen una mobilitat més gran que altres. Caracteritzo les característiques de la mobilitat intergeneracional a la Xina basades en l’educació i l’ocupació de les cohortes nascudes entre 1949 i 1977. A més, investigo empíricament com les aspiracions de transmissió intergeneracional poden contribuir a l’aparició i la persistència de la mobilitat social. En el tercer capítol, el meu coautor i jo modelitzem i quantifiquem els problemes de recerca i contractació de les empreses en la participació en el comerç mundial. Proporcionem evidències empíriques de la hipòtesi que l’ús de la plataforma de comerç millora significativament el rendiment comercial dels proveedors mitiçant el problema de la contractació.

Keywords

Political economy of development

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tyg.pdf

11.05Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)