Effective Goal Setting in Leadership Development Programs

Autor/a

Velasco Moreno, Ferran

Director/a

Emmerling, Robert J.

Codirector/a

Batista Foguet, Joan Manuel,

Data de defensa

2019-07-15

Pàgines

165 p.



Departament/Institut

Universitat Ramon Llull. Esade

Resum

Cada vegada més professionals s’inscriuen a programes de formació executiva, especialment a aquells orientats al desenvolupament directiu, amb l’objectiu d’embarcar en una transició personal o professional. En conseqüència, quan es demana als participants d’aquests programes establir objectius de desenvolupament i definir els corresponents plans d’acció, els participants inclouen no només el desenvolupament de competències de lideratge sinó que freqüentment també inclouen aspiracions personals i objectius de carrera a més llarg termini. El propòsit d’aquesta recerca és descobrir com el procés de fixació d’objectius en programes de desenvolupament directiu pot ser més eficaç i ajudar als participants a avançar cap als objectius establerts. Per contestar aquesta pregunta de recerca, primer hem desenvolupat una escala que mesura el progrés cap als objectius. Aquesta mesura ha estat després utilitzada en un estudi exploratori com a variable de criteri per tal de desenvolupar un codi que avalua la qualitat dels objectius i plans d’acció. Els resultats d’aquest estudi mostren que la fixació d’objectius és més eficaç quan (1) parteix d’una visió específica, (2) articula una narrativa d’objectius en forma de full de ruta, (3) inclou intencions de buscar informació i (4) intencions d’actuar. Finalment, aquests resultats han estat validats mitjançant una intervenció en el programa MBA executiu de ESADE. Més enllà de la contribució teòrica a la literatura sobre la fixació d’objectius, aquesta recerca té implicacions pràctiques immediates ja que els programes de desenvolupament directiu la poden utilitzar com a guia per augmentar l’eficàcia del procés de fixació d’objectius, i conseqüentment per ajudar els seus participants a avançar en l’assoliment de les seves aspiracions professionals i personals.


Cada vez más profesionales se inscriben en programas de formación ejecutiva, especialmente en aquellos orientados al desarrollo directivo, con el objetivo de embarcar en una transición personal o profesional. En consecuencia, cuando se pide a los participantes de estos programas establecer objetivos de desarrollo y definir los correspondientes planes de acción, los participantes incluyen no solo el desarrollo de competencias de liderazgo, sino que frecuentemente también incluyen aspiraciones personales y objetivos de carrera a más largo plazo. El propósito de esta investigación es descubrir cómo el proceso de fijación de objetivos en programas de desarrollo directivo puede ser más eficaz y ayudar a los participantes a avanzar hacia los objetivos establecidos. Para contestar a esta pregunta de investigación, primero desarrollamos una escala que mide el progreso hacia los objetivos. Esta medida fue después utilizada en un estudio exploratorio como variable de criterio para desarrollar un código que evalúa la calidad de los objetivos y planes de acción. Los resultados muestran que la fijación de objetivos es más eficaz cuando (1) parte de una visión específica, (2) articula una narrativa de objetivos en forma de hoja de ruta, (3) incluye intenciones de buscar información y (4) intenciones de actuar. Finalmente, estos resultados son validados mediante una intervención en el programa MBA ejecutivo de ESADE. Más allá de la contribución teórica a la literatura sobre la fijación de objetivos, esta investigación tiene implicaciones prácticas inmediatas ya que los programas de desarrollo directivo la pueden utilizar como guía para aumentar la eficacia del proceso de fijación de objetivos, y consecuentemente para ayudar a sus participantes a avanzar en la consecución de sus aspiraciones profesionales y personales.


Many professionals increasingly join executive education programs, especially those that focus on leadership development, to embark on a personal or professional transition. Consequently, when participants are asked to set development goals and an action plan, these often comprise not only the improvement of leadership competencies but also longer-term personal aspirations and career goals. Not all participants, however, attain the goals to the same degree. The purpose of this research was to discover how the goal-setting process in leadership development programs can be more effective in helping participants engage in goal pursuit. To answer this research question, we first developed a scale that measures goal progress. This scale was then used in an exploratory study as the criterion variable for developing a code that assesses goal-setting quality. Results showed that goal-setting is most effective when (1) it is leveraged on a specific vision, (2) it articulates a meaningful goal narrative, (3) it includes intentions to seek information and (4) intentions to act. Finally, these results were validated by means of an intervention in the executive MBA program of ESADE. Besides the theoretical contribution to the literature of goal setting and intentional change, this research has immediate implications for practice as it guides leadership development programs in making their goal-setting process more effective, and in ultimately helping their participants to engage in the pursuit of their career and life aspirations.

Paraules clau

Fixació d'objectius; Fijación de metas; Goal setting; Desenvolupament directiu; Desarrollo directivo; Leadership development; Goal-directed behaviors; Mixed methods research; Executive education; Thematic analysis

Matèries

159.9 - Psicologia; 30 - Teories i metodologia en les ciències socials. Sociografia. Estudis de gènere; 37 - Educació. Ensenyament. Formació. Temps lliure; 377 - Formació professional

Àrea de coneixement

Ciències socials, periodisme i documentació

Documents

Tesi_Ferran_Velasco.pdf

1.398Mb

 

Drets

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)