Towards assessing information privacy in microblogging online social networks. The IPAM framework

Author

Oukemeni, Samia

Director

Rifà Pous, Helena

Marquès Puig, Joan Manuel

Date of defense

2019-09-13

Pages

170 p.Department/Institute

Universitat Oberta de Catalunya. Escola de Doctorat

Abstract

Les xarxes socials en línia incorporen diferents formes de comunicació interactiva com serveis de microblogs, compartició de fitxers multimèdia o xarxes de contactes professionals. En els últims anys han augmentat els escàndols públics en relació amb pràctiques qüestionables de la indústria de les xarxes socials pel que fa a la privacitat. Així, doncs, cal una avaluació efectiva i eficient del nivell de privacitat en les xarxes socials en línia. El focus de la present tesi és la construcció d'un esquema (IPAM) per a identificar i avaluar el nivell de privacitat proporcionat per les xarxes socials en línia, en particular per als serveis de microblogs. L'objectiu d'IPAM és ajudar els usuaris a identificar els riscos relacionats amb les seves dades. L'esquema també permet comparar el nivell de protecció de la privacitat entre diferents sistemes analitzats, de manera que pugui ser també utilitzat per proveïdors de servei i desenvolupadors per a provar i avaluar els seus sistemes i si les tècniques de privacitat usades són eficaces i suficients.


Las redes sociales en línea incorporan diferentes formas de comunicación interactiva como servicios de microblogueo, compartición de ficheros multimedia o redes de contactos profesionales. En los últimos años han aumentado los escándalos públicos relacionados con prácticas cuestionables de la industria de las redes sociales en relación con la privacidad. Así pues, es necesaria una evaluación efectiva y eficiente del nivel de privacidad en las redes sociales en línea. El foco de la presente tesis es la construcción de un esquema (IPAM) para identificar y evaluar el nivel de privacidad proporcionado por las redes sociales en línea, en particular para los servicios de microblogueo. El objetivo de IPAM es ayudar a los usuarios a identificar los riesgos relacionados con sus datos. El esquema también permite comparar el nivel de protección de la privacidad entre diferentes sistemas analizados, de modo que pueda ser también utilizado por proveedores de servicio y desarrolladores para probar y evaluar sus sistemas y si las técnicas de privacidad usadas son eficaces y suficientes.


Online social networks (OSNs) incorporate different forms of interactive communication, including microblogging services, multimedia sharing and business networking, among others. In recent years there has been an increase in the number of privacy-related public scandals involving questionable data handling practices in OSNs. This situation calls for an effective and efficient evaluation of the privacy level provided by such services. In this thesis, we take initial steps towards developing an information privacy assessment framework (IPAM framework) to compute privacy scores for online social networks in general, and microblogging OSNs in particular. The aim of the proposed framework is to help users identify personal data-related risks and how their privacy is protected when using one OSN or another. The IPAM framework also allows for a comparison between different systems' privacy protection level. This gives system providers, not only an idea of how they are positioned in the market vis-à-vis their competitors, but also recommendations on how to enhance their services.

Keywords

xarxes socials online; redes sociales en línea; online social networks; microblogs; microblogueo; microbloggings; protecció de la privacitat; protección de la privacidad; information privacy protection; mètriques; métricas; metrics; mesures de privacitat; medidas de privacidad; privacy measurements

Subjects

004 - Informàtica

Knowledge Area

Information security and privacy

Documents

13092019-SamiaOukemeni-UOC.pdf

5.257Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)