Estrategias de optimización del engorde intensivo de terneros: nivel de energía, forma de presentación y tipo genético

Author

Mora Gil, Jesús

Director

Villalba Mata, Daniel

de la Fuente Oliver, Gabriel

Date of defense

2019-09-24

Pages

174 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal

Abstract

L'objectiu de la tesi va ser buscar estratègies per optimitzar l'alimentació de vedells alimentats amb racions concentrades. En el primer capítol, es va estudiar el patró de fermentació ruminal in vitro i la degradabilitat in situ de concentrats amb diferents nivells d'energia (0.96 a 1.05 UFC / kg MF) i formes de presentació (Farina vs Expandit i Granulat). En el segon capítol, es va comprovar l'efecte de la temperatura de processat del expander sobre el panís i sobre els concentrats finals, utilitzant la mateixa metodologia que en el capítol anterior. En el capítol tres, es van valorar diferents tipus d'aprofitament del panís (pastone vs panís gra) per a l'alimentació animal. Finalment, en el capítol quatre, es presenten els resultats de dues experiències d'engreix en què es van estudiar dos tipus genètics de vedells (Holstein vs Montbeliard) alimentats amb els concentrats estudiats en capítols anteriors.


El objetivo de la tesis fue buscar estrategias para optimizar la alimentación de terneros alimentados con raciones concentradas. En el primer capítulo, se estudió el patrón de fermentación ruminal in vitro y la degradabilidad in situ de concentrados con diferentes niveles de energía (0.96 a 1.05 UFC/kg MF) y formas de presentación (Harina vs Expandido y Granulado). En el segundo capítulo, se comprobó el efecto de la temperatura de procesado en expander sobre el maíz y sobre los concentrados finales, utilizando la misma metodología que en el capítulo anterior. En el capítulo tres, se valoraron diferentes tipos de aprovechamiento del maíz (pastone vs maíz grano) para la alimentación animal. Finalmente, en el capítulo cuatro, se presentan los resultados de dos experiencias de engorde en las que se estudiaron dos tipos genéticos de terneros (Holstein vs Montbeliard) alimentados con los concentrados estudiados en capítulos anteriores.


The objective of this thesis was to propose alternatives to optimize the feeding strategy of concentrate-fed fattening calves. In the first chapter, we studied the pattern of ruminal fermentation in vitro and degradability in situ of concentrates with different energy levels (0.96 to 1.05 UFC/kg MF) and forms of presentation (Flour vs. Expanded and Granulated). In the second chapter, we verified the effect of processing temperature via expander on corn and on the final feedstuffs, using the same methodology as in the previous chapter. In the chapter three, different types of use of corn (pastone vs corn grain) for animal feed were evaluated. Finally, chapter four presents the results of two fattening trials in which two genetic types of calves (Holstein vs Montbeliard) fed the concentrates tested in previous chapters were studied.

Keywords

In vitro; In situ; Vedells; Terneros; Calves

Subjects

636 - Animal husbandry and breeding in general. Livestock rearing. Breeding of domestic animals

Knowledge Area

Producció Animal

Documents

Tjmg1de1.pdf

1.997Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)