Global Sustainability overview and Role of Policy Instruments for Sustainable Tourism Management in Pakistan

Author

Kamran, Muhammad

Director

Duro Moreno, Juan Antonio

Date of defense

2020-03-09

Pages

228 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Geografia

Abstract

A la indústria turística, la sostenibilitat ha aparegut com a força durant les dues darreres dècades. Ofereix noves orientacions i valors per a les polítiques públiques i indueix a la creació del concepte de turisme sostenible. Sovint, les activitats turístiques creen impactes negatius no només sobre el medi ambient, sinó també sobre la societat, la cultura i, sobretot, sobre l™economia. El turisme és una de les indústries amb més ràpid creixement a tot el món. Junt amb la seva enorme oferta econòmica, rau la complicació de la petjada humana que influeix en la mare naturalesa. Els líders mundials estan dissenyant polítiques ecològiques per contrarestar aquesta preocupació. L™estudi s™ha realitzat a la regió nord del Pakistan. En aquesta investigació, hem exposat els instruments de política relacionats amb els impactes econòmics, socials i ecològics relacionats amb tots els interessats de la indústria turística. Es va fer una anàlisi descriptiva de recerca transversal mitjançant respostes de 304 participants. La majoria dels participants van mostrar resposta positiva davant polítiques i pràctiques ecològiques. No obstant això, s'ha observat una forta confiança en els antecedents sociodemogràfics dels participants, per exemple, gènere, edat, nivell d'educació, mode de vida.<br>Aquest estudi es podria estendre a institucions i universitats més similars de molts altres països, ja que també cal millorar la manera de desenvolupar pràctiques de turisme sostenible. A més, es podria realitzar més investigació per inspeccionar l'impacte del model de desenvolupament turístic sostenible d'altres variables com la satisfacció del turista, el nivell de vida dels residents locals, els hotels i els beneficis dels operadors turístics. Especialment seria més interessant estudiar la satisfacció dels visitants per contribuir a pràctiques turístiques sostenibles i aspectes orientats al cost.<br> Al final, tots els suggeriments i recomanacions podrien actuar com a possibilitat per a acadèmics, governs, responsables polítics i altres parts interessades de dur a terme futures investigacions i desenvolupar altres funcions sostenibles del turisme.


En la industria del turismo, la sostenibilidad se ha convertido en una fuerza en las últimas dos décadas. Ofrece nuevas direcciones y valores para las políticas públicas, e induce la creación del concepto de turismo sostenible. A menudo, las actividades turísticas crean impactos negativos no solo en el medio ambiente sino también en la sociedad, la cultura y, sobre todo, en la economía. El turismo es una de las industrias de más rápido crecimiento en todo el mundo. Junto con su oferta económica masiva, se encuentra la complicación de la huella humana que inflige a la madre naturaleza. Los líderes mundiales están elaborando políticas ecológicas para contrarrestar esta preocupación. El estudio se llevó a cabo en la región norte de Pakistán. En esta investigación, hemos exhibido los instrumentos de política que abordan los impactos económicos, sociales y ecológicos relacionados con todos los interesados ​​de la industria del turismo. Se realizó un análisis descriptivo transversal de investigación utilizando las respuestas de 304 participantes. La mayoría de los participantes mostraron una respuesta positiva hacia las políticas y prácticas ecológicas. Sin embargo, se ha observado una fuerte dependencia de los antecedentes sociodemográficos de los participantes, por ejemplo, género, edad, nivel educativo, modo de vida.<br>Este estudio podría extenderse a instituciones y universidades más similares en muchos otros países también, ya que existe la necesidad de mejorar la forma de desarrollar prácticas de turismo sostenible. Además, se podrían realizar más investigaciones para inspeccionar el impacto del modelo de desarrollo del turismo sostenible y otras variables como la satisfacción del turista, el nivel de vida de los residentes locales, las ganancias de los hoteleros y los operadores turísticos. Especialmente, sería más interesante estudiar la satisfacción de los visitantes al contribuir a prácticas de turismo sostenible y aspectos orientados a los costos.<br> Al final, todas las sugerencias y recomendaciones podrían actuar como una posibilidad para que la academia, el gobierno, los encargados de formular políticas y otras partes interesadas realicen investigaciones futuras y desarrollen otras funciones sostenibles del turismo.


In the tourism industry, sustainability has emerged as a force in the last two decades. It offers new directions and values for public policy, and induces the creation of the concept of sustainable tourism. Often tourism activities create negative impacts not only on the environment but also on society, culture, and mostly on the economy. Tourism is one of the fastest growing industries around the globe. Along with its massive economic offering, lies the complication of human footprint inflicting the mother-nature. World leaders are devising eco-friendly policies to counter this concern. The study has been carried out in the northern region of Pakistan. In this research, we have exhibited the policy instruments addressing economic, social & ecological impacts related to all stake holders of Tourism Industry. A cross-sectional descriptive research analysis was done using responses of 304 participants. Majority of the participants depicted positive response towards eco-friendly policies and practices. Nevertheless, a strong reliance of sociodemographic background of the participants for example gender, age, education level, mode of livelihood has been observed.<br>This study could be extended to more similar institutions and universities in many other countries also as there is a need to improve the way developing sustainable tourism practices. Also, further research could be conducted to inspect the impact of the sustainable tourism development model other variables such as tourist™s satisfaction, local residents' standard of living, hoteliers' and tourist operators' profit. Especially, studying the satisfaction of visitors in contributing to sustainable tourism practices and cost oriented aspects would be more interesting.<br> In the end, all suggestions and recommendations could act as a possibility for academia, government, policy makers and other stakeholders to carry out future research and develop other sustainable roles of tourism.

Keywords

Sostenibilitat; Gestió del turisme; Gestió del Turisme Sostenible; Sostenibilidad; Gestión turística; Gestión de turismo sostenible; Sustainability; Tourism Management; Sustainable Tourism Mana

Subjects

9 - geography. Biography. History

Knowledge Area

Ciències Socials i jurídiques

Documents

TESI.pdf

3.790Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)