E-commerce, servicios prestados por vía electrónica y miniventanilla única en el impuesto sobre el valor añadido

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Dret
dc.contributor.author
Henao Castañeda, Ana María
dc.date.accessioned
2020-09-03T12:31:52Z
dc.date.available
2022-01-13T02:00:12Z
dc.date.issued
2020-07-17
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/669446
dc.description.abstract
La presente tesis analiza la aplicación del principio de territorialidad denominado principio de tributación en destino, a los servicios prestados a través de Internet. Se toma en consideración el IVA en el contexto de la Unión Europea, y se hace un especial énfasis en el hecho imponible “servicios prestados por vía electrónica”. Para ello, partiendo de la aparente conveniencia de la aplicación del mencionado principio, se estudian la territorialidad del impuesto y los regímenes especiales conocidos como miniventanilla única, para, finalmente, poder analizar las consecuencias tanto de la aplicación del principio de tributación en destino, como de la existencia de los regímenes especiales, enfatizando en materia de competencia y de fraude fiscal.
en_US
dc.description.abstract
This thesis analyzes the application of the principle of territoriality called destination principle to the services provided through the Internet. VAT is taken into account in the context of the European Union, with special emphasis on the taxable event “electronically supplied services”. For that purpose, given the apparent convenience of the application of the aforementioned principle, the territoriality of the tax and the special schemes known as the mini one stop shop (MOSS) are studied in order to analyze the consequences of the application of the destination principle and the existence of special schemes, focusing on competition and tax fraud.
en_US
dc.format.extent
371 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
IVA
en_US
dc.subject
Impuesto sobre el Valor Añadido
en_US
dc.subject
VAT
en_US
dc.subject
E-commerce
en_US
dc.title
E-commerce, servicios prestados por vía electrónica y miniventanilla única en el impuesto sobre el valor añadido
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
34
en_US
dc.contributor.authoremail
anahenaoc@gmail.com
en_US
dc.contributor.director
Ballarin Espuña, Montserrat
dc.embargo.terms
18 mesos
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Dret


Documents

tamh.pdf

2.349Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)