dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials
dc.contributor.author
Rutigliano, Roberta
dc.date.accessioned
2020-09-29T09:26:49Z
dc.date.available
2020-09-29T09:26:49Z
dc.date.issued
2017-11-30
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/669620
dc.description.abstract
This thesis investigates how big economic and demographic changes over the past century influence fertility dynamics with a particular focus on family ties. The first chapter investigates the role of type of partnership in shaping fertility behaviours. Comparing two orthogonally different countries like Norway and Spain, we analyse differences in fertility behaviours between cohabiting and married couples in both countries. For Norway, we find a significant association between selection into either partnership type and fertility, whereas for Spain, a newcomer to cohabitation, we find a significant association between fertility and selection into marriage. The second chapter analyses the role of the so called “bean-pole” family on fertility. It investigates whether would-be grandparents’ propensity to care for their grandchildren influences their transition into parenthood. Considering national context, I estimate distinct models for different groups of countries. Comparison across 11 countries from the first two waves of the Survey of Health, Aging, and Retirement in Europe reveal that grandparental childcare propensity has a positive and significant effect on the transition into parenthood for both pronatalist (Belgium, France) and protraditional countries(Austria, Germany, Greece, Italy, Spain, and Switzerland). The third chapter focuses on grandparental childcare provision. By using an instrumental variable approach, it explores the effect of grandparental childcare, during the first year of the first born, on the risk of a second birth transition among UK couples. The analysis is carried out using the first five waves of the Millennium Cohort Study (MCS). Results show a positive and significant effect of grandparental childcare on the risk of second birth. This effect is slightly weakened by level of income
en_US
dc.description.abstract
Aquesta tesi investiga com els grans canvis econòmics i demogràfics ocorreguts durant l’últim segle han influenciat les dinàmiques de fertilitat, amb especial èmfasi en els vincles familiars. El primer capítol investiga el rol del tipus de parella en la configuració dels patrons de fertilitat. Mitjançant la comparació de dos països ortogònicament diferents, Noruega i Espanya, analitzem les diferències d’aquests dos països en els comportaments de fertilitat entre la cohabitació i el matrimoni. A Noruega trobem una associació significativa entre la selecció en qualsevol tipus de parella i la fertilitat, mentre que per a Espanya, a on el fenomen de la cohabitació és més recent, trobem una associació significativa entre la fertilitat i la selecció al matrimoni. El segon capítol analitza el paper de l'anomenada família bean-pole en la fertilitat, analitzant en detall si la propensió dels futurs avis a cuidar els seus néts influeix en la transició cap a la paternitat dels seus fills. En aquest cas, i tenint en compte el context nacional, es calculen diferents models per a diferents grups de països. La comparació entre 11 països de les dues primeres ones de l'Enquesta de Salut, Envelliment i Jubilació a Europa (SHARE) revela que la propensió a cuidar els néts té un efecte positiu i significatiu sobre la transició cap a la paternitat, tant per als països pro-natalistes (Bèlgica, França) com per als països pro-tradicionals (Àustria, Alemanya, Grècia, Itàlia, Espanya i Suïssa). Per últim, el tercer capítol es centra en l’efecte que produeix l’atenció als primer néts per part dels avis sobre un possible segon naixement entre les parelles del Regne Unit. Mitjançant l'ús d'un enfocament de la variable instrumental, l’anàlisi es realitza mitjançant les primeres cinc ones del Millennium Cohort Study (MCS). Els resultats mostren un efecte positiu i significatiu dels avis en el risc d’un segon naixement. Aquest efecte està lleugerament debilitat pel nivell d'ingressos.
en_US
dc.format.extent
224 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Fertility
en_US
dc.subject
Grandparenting
en_US
dc.subject
Cohabitation
en_US
dc.subject
Marriage
en_US
dc.subject
Multilevel multistate model
en_US
dc.subject
Fertilitat
en_US
dc.subject
Cohabitació
en_US
dc.subject
Matrimoni
en_US
dc.subject
Model de multi-nivell i multi-estat
en_US
dc.subject
Regne Unit
en_US
dc.title
Fertility and family ties in times of demographic changes
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.authoremail
roberta.rutigliano@upf.edu
en_US
dc.contributor.director
Esping-Andersen, Gøsta
dc.contributor.director
Arpino, Bruno
dc.embargo.terms
24 mesos
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials