Etiology, prevention and treatment of infections after anterior cruciate ligament reconstruction

dc.contributor
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
dc.contributor.author
Pérez-Prieto, Daniel
dc.date.accessioned
2020-10-26T08:45:00Z
dc.date.available
2020-10-26T08:45:00Z
dc.date.issued
2018-07-18
dc.identifier.isbn
9788449081637
en_US
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/669855
dc.description.abstract
Les infeccions després de reconstrucció de lligament encreuat anterior (r-LLEA) són complicacions amb una incidència de entre 0,5% i 1.5% que poden arribar a ser greus si no es tracten de manera adequada. Durant la darrera dècada s’han publicat diversos estudis sobre la eficàcia i els resultats del desbridament artroscòpic d’aquestes infeccions. Malgrat això, la literatura sobre el seu origen i prevenció és més limitada així com el tractament antibiòtic adient de les mateixes. La present tesi es base en un compendi de tres publicacions sobre la etiologia, la prevenció i el tractament de les infeccions de r-LLEA. Els objectius són: avaluar la contaminació de les plàsties de lligament encreuat anterior (LLEA) com a origen de les infeccions; avaluar la efectivitat de una solució de vancomicina de 5mg/dl com a mètode per eradicar la contaminació i per tant disminuir la taxa d’infecció; i finalment avaluar la combinació de levofloxacino i rifampicina com a tractament antibiòtic òptim per a les infeccions estafilocòcciques. Durant l’obtenció i preparació de les plàsties de LLEA es va observar una taxa de contaminació d’un 14% la major part de la qual va ser deguda a estafilococs (71%). El remullat en una solució de vancomicina de 5mg/dl aconsegueix eradicar completament la contaminació. En la pràctica clínica, el remullat de les plàsties de LLEA en la solució de 5mg/dl de vancomicina redueix la taxa d’infecció de r-LLEA de 1,8% a 0%. Finalment, la combinació de levofloxacino i rifampicina orals (després de realitzar un desbridament artroscòpic) durant un període de 6 setmanes és un tractament efectiu per les infeccions estafilocòcciques. Les conclusions que s’han obtingut de la present tesi i el compendi de publicacions que la formen són: 1) Que la obtenció i preparació de les plàsties de LLEA és una font de contaminació bacteriana i podria ser l’origen de les infeccions de r-LLEA. 2) Que el remullat de les plàsties en una solució de 5mg/dl de vancomicina aconsegueix eradicar la contaminació i disminuir a 0% la taxa d’infeccions de r-LLEA. 3) Que el tractament amb levofloxacino i rifampicina associat al desbridament artroscòpic, és el tractament antibiòtic òptim per les infeccions estafilocòcciques després de r-LLEA.
en_US
dc.description.abstract
Infections after anterior cruciate ligament reconstruction (ACL-R) are complications with an incidence between 0,5% and 1,5% and can cause serious knee joint damage if a correct treatment is not applied. During last decade several studies about arthroscopic debridement efficacy and outcomes have been published. However, literature about the origin and prevention of ACL-R infections is scarce same as its antibiotic treatment. The present thesis is a compendium of three publications about the etiology, the prevention and the treatment of infections after ACL-R. The purposes are: to evaluate the ACL graft contamination as a source of infection; to evaluate the effectiveness of a 5mg/dl vancomycin solution to eradicate contamination and thus reduce infection’s rate; and finally, to evaluate the combination of levofloxacin and rifampicin as the optimal antibiotic treatment for staphylococcal infections. A contamination rate of 14% was observed during ACL graft harvesting and preparation, most of it due to staphylococci (71%). The soaking in a 5mg/dl vancomycin solution completely eradicates contamination. In clinical practice the presoaking of ACL graft in the vancomycin solution reduces infection rate from 1,8% to 0%. Finally the combination of oral levofloxacin and rifampicin (along with arthroscopic debridement) for a period of 6 weeks is an effective treatment for staphylococcal infections. The conclusions of the present thesis and its publications compendium are: 1) The ACL graft harvesting and preparation is a source of contamination that can lead to infection. 2) The vancomycin solution of 5mg/dl completely eradicates the aforementioned contamination and reduces ACL-R infection rate to 0%. 3) The combination of levofloxacin and rifampicin after arthroscopic debridement is the optimal antibiotic schedule for staphylococcal ACL-R infections.
en_US
dc.format.extent
88 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
LLEA
en_US
dc.subject
LCA
en_US
dc.subject
ACL
en_US
dc.subject
Vancomicina
en_US
dc.subject
Vancomycin
en_US
dc.subject
Infeccions LLEA
en_US
dc.subject
Infecciones LCA
en_US
dc.subject
ACL infections
en_US
dc.subject.other
Ciències de la Salut
en_US
dc.title
Etiology, prevention and treatment of infections after anterior cruciate ligament reconstruction
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
617
en_US
dc.contributor.authoremail
dr.danielperezprieto@gmail.com
en_US
dc.contributor.director
Monllau García, Juan Carlos
dc.contributor.director
Puig Verdle, Lluís
dc.contributor.director
Trampuz, Andrej
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

dpp1de1.pdf

4.815Mb PDF

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)