Essays on child health and family economics

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa
dc.contributor.author
Costa Ramón, Ana
dc.date.accessioned
2020-11-06T12:16:28Z
dc.date.available
2020-11-06T12:16:28Z
dc.date.issued
2020-06-29
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/669948
dc.description.abstract
This dissertation consists of three essays that investigate the effect of children’s health shocks on children’s and parent’s wellbeing. In the first chapter, we investigate the effect of C-sections on newborn health. We use variation in the probability of unplanned C-section by the time of day as an instrument for type of delivery and find a small negative impact on neonatal health. In the second chapter, we use a similar methodology to analyze the long-term effects of C-sections. We find that unplanned C-sections increase the risk of asthma, but do not affect other immunemediated disorders previously associated with C-sections. In the last chapter, I study the impact of a child’s adverse health event on parental labor market outcomes. I do this by comparing parents across families in similar parental and child age cohorts whose children experienced a health shock at different ages. I show that parental earnings suffer a substantial and persistent decline after the event. I also find an impact on parents’ mental well-being.
en_US
dc.description.abstract
Aquesta tesi està formada per tres assajos que investiguen l’efecte dels xocs en la salut dels infants, en el seu benestar i el de la seva família. Al primer capítol, investiguem l’efecte de néixer per cesària en la salut neonatal. Utilitzem variació en la probabilitat de cesària no planificada segons l’hora del dia com a instrument pel tipus de part i trobem un efecte negatiu, petit, en la salut neonatal. Al segon capítol, utilitzem una metodologia similar per analitzar l’efecte de néixer per cesària a llarg termini. Trobem que néixer per cesària no planificada augmenta el risc de patir asma, però no afecta altres malalties immunològiques que prèviament s’havien trobat associades amb la cesària. A l’ últim capítol estudio l’impacte que té que l’infant pateixi un xoc en la seva salut, al mercat laboral de les mares i pares. La meva estratègia d’identificació es basa a comparar progenitors amb la mateixa edat, amb fills de la mateixa edat, però que pateixen el xoc en diferents moments. Els ingressos de les mares i pares pateixen una caiguda substancial i persistent després de l’episodi. També trobo que aquest esdeveniment afecta la salut mental de les mares i pares.
en_US
dc.description.abstract
Esta tesis está formada por tres ensayos que investigan el efecto de shocks en la salud de los niños y niñas, en su bienestar y el de su familia. En el primer capítulo, investigamos el efecto de nacer por cesárea en la salud neonatal. Utilizamos variación en la probabilidad de cesárea no planificada según la hora del día como instrumento para el tipo de parto, y encontramos un efecto negativo, pequeño, en la salud neonatal. En el segundo capítulo, utilizamos una metodología similar para analizar el efecto de nacer por cesárea a largo plazo. Encontramos que nacer por cesárea no planificada aumenta el riesgo de sufrir asma, pero no afecta otras enfermedades inmunológicas que previamente se asociaban con nacer por cesárea. En el último capítulo estudio el impacto de sufrir una hospitalización severa durante la infancia, en el mercado laboral de las madres y padres. Mi estrategia de identificación se basa en comparar progenitores con la misma edad, con hijos de la misma edad, pero que sufren el evento en diferentes momentos. Los ingresos de las madres y padres sufren una caída sustancial y persistente después del episodio. También encuentro que esto afecta a la salud mental de las madres y padres.
en_US
dc.format.extent
181 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Child health
en_US
dc.subject
Family economics
en_US
dc.title
Essays on child health and family economics
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
en_US
dc.contributor.authoremail
anamaria.costa@upf.edu
en_US
dc.contributor.director
González, Libertad
dc.contributor.director
López i Casasnovas, Guillem
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa


Documents

tacr.pdf

1.351Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)