An Integrated Palliative Care System in Osona

Author

Mondejar Pont, Meritxell

Director

Ramon Aribau, Anna

Gómez Batiste, Xavier

Date of defense

2020-11-06

Pages

219 p.



Department/Institute

Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Ciències Socials i Salut Comunitària

Abstract

L’envellida població del segle XXI pateix malalties cròniques, malalties terminals i multimorbiditat. Les cures pal·liatives han estat tradicionalment la resposta a aquestes afeccions i han evolucionat al que anomenem cures pal·liatives integrades. L’objectiu d’aquest estudi és descriure el sistema de cures pal·liatives d’Osona i identificar els elements que inclou i els que li falten com a sistema integrat en relació als elements essencials descrits a la bibliografia. Aquesta investigació ha seguit una metodologia qualitativa amb una tècnica d’estudis de cas. En conclusió els principals elements descrits a la bibliografia sobre un sistema integrat de cures pal·liativa (SICP) es van trobar en els resultats d'aquest estudi, confirmant que són essencials. També es va trobar que el sistema d’Osona inclou la majoria d'elements integradors per a un SICP indicats en la documentació revisada. Tot i això, alguns dels elements necessiten canvis i millores per a una millor atenció al pacient.


The aging population of the 21st century suffers from chronic diseases, terminal illnesses and multimorbidity. Palliative care has traditionally been the answer to these conditions and it has evolved into what we call integrated palliative care. The goal of this study is to describe the Osona palliative care system and identify the elements it includes and those that it lacks as an integrated system in relation to the essential elements described in the bibliography. This research has followed a qualitative methodology with a case study technique. In conclusion the main elements described in the literature on an integrated palliative care system (IPCS) were found in the results of this study, confirming that they are essential. It was also found that the Osona system includes most of the integrative elements for an IPCS as indicated in the revised documentation. However, some of the elements need changes and improvements for better patient care.

Keywords

Malalties cròniques; Envelliment de la població; Tractament pal·liatiu; COVID-19 (Malaltia)-Tractament pal·liatiu; Osona; Chronic diseases; Terminal care; Palliative treatment

Subjects

613 - Hygiene generally. Personal health and hygiene

Knowledge Area

Salut

Note

Programa de Doctorat: Cures Integrals i Serveis de Salut

Documents

tesdoc_a2020_mondejar_meritxell_integrated_palliative.pdf

2.807Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)