Essays on industry dynamics and misallocation

Author

Liu, Shangyu

Director

Ventura, Jaume

Garcia-Santana, Manuel

Date of defense

2020-10-16

Pages

116 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis explores the linkages among resource allocation, industry dynamics, and asset price bubbles in China. In the first chapter, I break the source of misallocation into four groups: uncertainty, ownership difference, regional heterogeneity and traditional distortions. Next, I quantify their contributions to efficiency loss using counter factual analysis. Then I split traditional distortions into capital market frictions and labor market frictions. Although the frictions in the capital market are more severe, labor market frictions play a more important role in the economy due to their high input weight. The second chapter examines the effects of asset price bubbles on resource reallocation. I construct bubble indicators and describe industry dynamics from a multi-dimensional perspective at the sector level. The main results suggest that asset bubbles lower allocative efficiency, crowd out aggregate investment, increase firms’ exit rate and substantially impact the micro structure of the market. The whole work provides new evidence and solid support for future studies on related topics.


Aquesta tesi investiga el vincle entre l’assignació de recursos, les dinàmiques de la indústria i les bombolles de preus dels actius a la Xina. Al primer capítol, faig una descomposició de la font de l’assignació inadequada en 4 grups: incertesa, diferència de propietat, heterogeneïtat regional i distorsions tradicionals. A continuació, quantifico les seves contribucions a la pèrdua d’eficiència mitjançant un anàlisi del seu respectiu contrafactual. A més a més, divideixo les distorsions tradicionals en friccions del mercat de capitals i friccions del mercat de treball. Tot i que les friccions al mercat de capitals són més greus, les friccions del mercat laboral tenen un paper més important a l’economia a causa de l’elevat pes del seu corresponent input. El segon capítol examina l’efecte de les bombolles del preu dels actius sobre la reassignació dels recursos. Construeixo indicadors de bombolles i descric les dinàmiques de la indústria a partir de múltiples dimensions a nivell sectorial. Els resultats principals suggereixen que les bombolles d’actius redueixen l’eficiència assignativa, desplacen la inversió agregada, augmenten la taxa de sortida de les empreses i generen un impacte substancial en la microestructura del mercat. Tot aquest treball proporciona nova evidència i un suport sòlid per a futurs estudis sobre temes rellevants.

Keywords

Misallocation; China; Industry

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tsl.pdf

4.285Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)