Thirsty Seafarers at Temple B of Kommos: Commercial districts and the role of Crete in Phoenician trading networks in the Aegean

Author

Muñoz Sogas, Judith

Director

Aubet, M. Eugènia

Date of defense

2020-12-18

Pages

272 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats

Doctorate programs

Programa de doctorat en Història

Abstract

The purpose of this PhD thesis is to understand the role of Crete in the economic exchange between Phoenicians and Greeks in the Aegean during the 1st millennium BC. An analysis of the materials found at the site of Kommos and its temple is conducted, as well as an examination of other Cretan sites such as Knossos, the Idaean Cave and Eleutherna. Moreover, the case of Kommos is compared to other Aegean cult structures of similar characteristics, such as the Sanctuary of Apollo in Eretria, the Heraion of Samos, the temple of Kition in Cyprus or the Temple of Vroulia in Southern Rhodes, among other temples. These appear to be not just religious spaces but also places of cultural and economic exchanges, integrated in networks of commercial districts connected by land and sea routes. This thesis aims to understand Phoenician presence and trade in Aegean temples, as well as how Crete shaped its role within the context of Mediterranean trade routes from the East to the West.


propósito de esta tesis doctoral es comprender el papel de Creta en el intercambio económico entre fenicios y griegos en el Egeo durante el primer milenio a.C. Se lleva a cabo un análisis de los materiales encontrados en el yacimiento de Kommos y su templo, así como un examen de otros yacimientos de Creta como Knossos, la cueva de Ida y Eleutherna. Además, el caso de Kommos se compara con otras estructuras de culto del Egeo de características similares, como el Santuario de Apolo en Eretria, el Heraion de Samos, el templo de Kition en Chipre o el Templo de Vroulia en Rodas, entre otros templos. Estos parecen no solamente ser espacios religiosos, sino también puntos de intercambio cultural y económico, integrados en redes de distritos comerciales conectados por rutas terrestres y marítimas. Esta tesis tiene como objetivo comprender la presencia fenicia y el comercio en los templos del Egeo, así como entender cuál fue el papel de Creta en el contexto de las rutas comerciales del Mediterráneo de este a oeste.


El propòsit d'aquesta tesi doctoral és comprendre el paper de Creta en l'intercanvi econòmic entre fenicis i grecs a l'Egeu durante el primer mil·lenni a.C. Es du a terme un anàlisi dels materials trobats al jaciment de Kommos i el seu temple, així com un examen d'altres jaciments de Creta com Knossos, la cova d'Ida i Eleutherna. A més, el cas de Kommos es compara amb altres estructures de culte de l'Egeu de característiques similars, com el Santuari d'Apol·lo a Eretria, l’Heraion de Samos, el temple de Kition a Xipre o el Temple de Vroulia a Rodes, entre altres. Aquests semben ser no només espais religiosos, sinó també punts d'intercanvi cultural i econòmic, integrats en xarxes de districtes comercials connectats per rutes terrestres i marítimes. Aquesta tesi té com a objectiu comprendre la presència fenícia i el comerç en els Temples de l'Egeu, així com entendre quina va ser el paper de Creta en el context de les rutes comercials del mar Mediterrani d'est a oest.

Keywords

Creta; Crete; Phoenicians; Greeks; Fenicios; Griegos; Fenicis; Grecs; Kommos

Subjects

9 - geography. Biography. History

Documents

tjms.pdf

15.08Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)