dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament de Dret Públic
dc.contributor.author
Cediel, Ana
dc.date.accessioned
2021-04-09T08:18:51Z
dc.date.available
2022-12-22T23:45:46Z
dc.date.issued
2020-12-22
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/671359
dc.description.abstract
La recerca duta a terme en aquesta tesi doctoral es va iniciar a a causa de la consolidació dels actius virtuals en general i dels criptoactius en particular en el mercat financer. Les classes d'aquests actius han augmentat considerablement i l'ecosistema criptogràfic ha crescut també en complexitat i s'ha internacionalitzat. D'acord amb aquesta situació donada, ens vam proposar conèixer la manera en què havien de tributar aquests actius virtuals. Mitjançant la recerca documental de la situació normativa a Espanya i a la Unió Europea arribem a la conclusió que aquesta encoratjava a cada Estat membre a aplicar les seves pròpies normes tributàries als actius virtuals. Aquest fet ens va permetre dissenyar una hipòtesi afirmant que la normativa tributària espanyola és capaç de regular els actius virtuals sense realitzar cap adaptació. Analitzat el comportament de la normativa tributària, una vegada aplicada als criptoactius i a les operacions realitzades amb aquests, es desprenen valuoses conclusions que refuten la hipòtesi plantejada. Al nostre judici, el sistema normatiu tributari espanyol no pot regular de manera eficaç els actius virtuals sense introduir certes modificacions.
dc.description.abstract
La investigación llevada a cabo en esta tesis doctoral se inició a a causa de la consolidación de los activos virtuales en general y de los criptoactivos en particular en el mercado financiero. Las clases de estos activos han aumentado considerablemente y el ecosistema criptográfico ha crecido también en complejidad y se ha internacionalizado. De acuerdo con esta situación dada, nos propusimos conocer la manera en qué tenían que tributar estos activos virtuales. Mediante la investigación documental de la situación normativa en España y en la Unión Europea llegamos a la conclusión que esta alentaba a cada Estado miembro a aplicar sus propias normas tributarias a los activos virtuales. Este hecho nos permitió diseñar una hipótesis afirmando que la normativa tributaria española es capaz de regular los activos virtuales sin realizar ninguna adaptación. Analizado el comportamiento de la normativa tributaria, una vez aplicada a los criptoactivos y a las operaciones realizadas con estos, se desprenden valiosas conclusiones que refutan la hipótesis planteada. A nuestro juicio, el sistema normativo tributario español no puede regular de manera eficaz los activos virtuales sin introducir ciertas modificaciones.
dc.description.abstract
The research carried out for this Doctoral Thesis began because of the consolidation of virtual assets in the financial market. During the process of research, there has been an increase in the variety of these types of virtual assets and criptoassets and a growth in the complexity of the cryptographic ecosystem. Based on this constant tendency, the objective of studying how these should be taxed was set out. The textual/ desk research on the regulatory situation in Spain and in the European Union showed that Member States were encouraged to apply its own tax rules to virtual assets. Therefore, the hypothesis that Spanish tax regulations could regulate virtual assets without making any adjustments from its general taxing procedure to other types of assets was stated. Considering the analysis of the behaviour of tax regulations applied to virtual assets and the operations carried out with them, valuable conclusions can be drawn that refute the hypothesis raised. Consequently, this dissertation concludes that the Spanish tax regulatory system cannot effectively regulate virtual assets without introducing certain modifications.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject.other
Dret Financer i Tributari
dc.title
Análisis de la capacidad del sistema tributario español para regular los activos virtuales
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.director
Herrera Molina, Pedro Manuel
dc.contributor.director
Castillo Solsona, Ma. Mercedes
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess