Effects of forest management, tree growth and climate on fungal communities

Author

Collado Coloma, Eduardo

Director

Bonet Lledos, José Antonio

Miguel Magaña, Sergio de

Date of defense

2021-04-14

Pages

187 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal

Abstract

El principal objectiu d’aquesta tesi és entendre, descriure i quantificar els efectes de les aclarides forestals, del creixement dels arbres i del clima en la biomassa fúngica i en la productivitat i composició dels fongs. Per a això, es va recopilar gran quantitat de dades de diferents disciplines durant diversos anys i a diferents escales espacials a Europa, abastant al seu torn múltiples enfocaments: dades micològiques, informació dendrocronològica, dades climàtiques i paràmetres de la massa forestal. Els resultats van mostrar que: (i) només sota condicions limitades d’aigua, tant el creixement de l’arbre com la producció de bolets són més sensibles a la precipitació, resultant en una major sincronia entre ambdós processos; (ii) els models es poden utilitzar per a reconstruir la producció de bolets a través de períodes històrics basant-nos en informació dendrocronològica, però també per a predir futures produccions de bolets segons les projeccions de creixements dels arbres sota diferents condicions climàtiques; (iii) les aclarides forestals poden causar canvis a curt termini en el moviment dels recursos des del miceli als esporocarps; i (iv) les intensitats baixes de aclarides amb l’eliminació acurada dels arbres manté la diversitat de esporocarps, provocant només canvis de successió a curt termini en la composició dels fongs.


El objetivo principal de la tesis es entender, describir y cuantificar los efectos de las claras forestales, del crecimiento de los árboles y del clima sobre la biomasa fúngica y sobre la productividad y composición de los hongos. Para ello, se recopiló gran cantidad de datos de distintas disciplinas durante varios años y a diferentes escalas espaciales en Europa, abarcando a su vez múltiples enfoques: datos micológicos, información dendrocronológica, datos climáticos y parámetros de la masa forestal. Los resultados mostraron que: (i) sólo bajo condiciones limitadas de agua, tanto el crecimiento del árbol como la producción de setas son más sensibles a la precipitación, resultando en una mayor sincronía entre ambos procesos; (ii) los modelos podrían ser usados para reconstruir las producciones de setas de periodos históricos mediante la información dendrocronológica, así como predecir producciones futuras de setas en base a proyecciones de crecimiento de árboles sensibles al clima y de masas forestales; (iii) la clara podría causar cambios potenciales a corto plazo en la distribución de los recursos desde el micelio a los esporocarpos; y (iv) las intensidades bajas de claras con extracción cuidadosa de los árboles mantiene la diversidad de esporocarpos, provocando solo cambios de sucesión a corto plazo en la composición de los hongos.


The main objective of this thesis was to understand, describe and quantify the coupled effects of forest thinning, tree growth and climate on fungal biomass, productivity and community composition. To this end, huge amount of dataset from different disciplines has been compiled during several years (mid- to long-term) and at different spatial scales across Europe, covering in turn manifold approaches: mycological data, dendrochronological information, climatic data and forest stand parameters. The results showed that: (i) only under more water-limited conditions, both the tree growth and the mushroom productivity are more sensitive to precipitation events, resulting in higher synchrony between both processes; (ii) models may be used to reconstruct mushroom production along historical periods based on dendrochronological information, but also to predict future mushroom yields based on climate-sensitive tree and stand growth predictions; (iii) forest thinning may cause potential short-term shifts in resource allocation of fungi from below- to above-ground structures; and (iv) forest thinning practices with a careful removal of trees does not compromise the sporocarp diversity, but lead to short-term successional changes in fungal assemblages.

Keywords

Fongs forestals; Aclarides forestals; Creixement d'arbres; Hongos forestales; Claras forestales; Crecimiento de árboles; Forest fungi; Forest thinning; Tree growth

Subjects

630 - Forestry

Knowledge Area

Enginyeria Agroforestal

Documents

Tecc1de1.pdf

12.69Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)