Aportación de la ecografía tridimensional en el diagnóstico del cáncer de endometrio

Author

Simón Coll, Marta

Director

Carreras Collado, Ramón

Graupera Nicolau, Betlem

Date of defense

2021-02-26

Pages

378 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia

Abstract

L’objectiu d’aquesta Tesis constisteix en demostrar l’aportació que fa l’ecografia tridimensional a l’estudi del Càncer d’Endometri, tant en el diagnòstic com en la determinació de la infiltració miometrial i cervical. La importància ve donada per la implicació terapèutica especialment pel que fa a la valoració de la infiltració miometrial. L’aplicabilitat dels resultats queda patent amb la bona eficàcia diagnòstica de l’ ecografia 3D en el càncer d’endometri, tant en el diagnòstic, com en la valoració de la infiltració miometrial i cervical, amb l’avantatge de ser una prova de fàcil aplicació i baix cost econòmic sense efectes secundaris ni complicacions. Aquest treball obre la possibilitat a considerar l’ecografia 3D com a tècnica que permet valorar la infiltració miometrial i per tant, establir una conducta quirúrgica determinada, enfront de la tècnica utilitzada fins el moment que és la Ressonància Magnètica.


El objetivo de esta Tesis consiste en demostrar la aportación que hace la ecografía tridimensional en el estudio del Cáncer de Endometrio, tanto en el diagnóstico como en la determinación de la infiltración miometrial y cervical. La importancia viene dada por la implicación terapéutica, especialmente en cuanto a la valoración de la infiltración miometrial. La aplicación de los resultados queda patente con la buena eficacia diagnóstica de la ecografía 3D en el cáncer de endometrio, tanto en el diagnóstico como en la valoración de la infiltración miometrial y cervical, con la ventaja de ser una prueba de fácil aplicación y bajo coste económico, sin efectos secundarios ni complicaciones. Este trabajo abre la posibilidad a considerar la ecografía 3D como técnica que permite valorar la infiltración miometrial y cervical, y por lo tanto, establecer una conducta quirúrgica determinada frente a la técnica utilizada hasta el momento que es la Resonancia Magnética.


The objective of this Thesis is to demonstrate the three-dimensional ultrasound contribution in the study of Endometrial Cancer for the diagnosis and determination of myometrial and cervical infiltration. The importance is given by the therapeutic implication, especially regarding the assessment of myometrial infiltration. The applicability of the results is evident with the good diagnostic accuracie of the 3D ultrasound in endometrial cancer, and the assessment of myometrial infiltration. The advantage of the 3D ultrasound is the easy application and low cost without side effects or complications. This work opens the possibility of considering 3D ultrasound as a technique that allows assessing myometrial infiltration and, therefore, establishing a specific surgical approach, compared to the technique used so far, which is Magnetic Resonance.

Keywords

Càncer; Cáncer; Cancer; Endometri; Endometrio; Endometrial; Ecografía 3d; Ecografía 3d; Three-dimensional ultrasound

Subjects

618 - Gynaecology. Obstetrics

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

msc1de2.pdf

10.61Mb

msc2de2.pdf

22.55Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)