Factores de rentabilidad en el sector porcino español

dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals
dc.contributor.author
Cardil Forradellas, Alba
dc.date.accessioned
2021-08-27T07:00:50Z
dc.date.available
2021-08-27T07:00:50Z
dc.date.issued
2021-07-15
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/672305
dc.description.abstract
En les últimes dècades, el sector porcí ha experimentat un fort desenvolupament caracteritzat per un augment en la producció, en el cens, en les exportacions, així com en la productivitat de les seves explotacions. L'objectiu principal de la present investigació és identificar factors que impulsen la rendibilitat econòmica de les empreses dedicades a la producció de bestiar porcí, els quals permetin millorar les decisions de gestió i localització. Aquests factors poden ser intrínsecs a l'empresa, sectorials i referits a nivell territorial i geogràfic. Les dades utilitzades en l'estudi provenen d'una mostra de 1.810 empreses espanyoles que proporcionen un conjunt de dades de panell no balancejat per al període 2003-2018, el tractament estadístic s'ha dut a terme mitjançant l'aplicació d'eines estadístiques per a dades de panell, que han permès la detecció dels factors més influents en la rendibilitat de les empreses tenint en compte la possible existència de problemes d'endogeneïtat entre algunes de les variables analitzades. Els resultats permeten deduir implicacions en dos sentits; d'una banda, per als directius existents amb motiu de millorar l'acompliment empresarial i, d'altra banda, per a futurs inversors que pretenguin emprendre noves inversions en el sector. Aquests resultats poden ser d'utilitat per al negoci, ja que revelen com les empreses poden obtenir majors rendiments econòmics.
en_US
dc.description.abstract
En las últimas décadas, el sector porcino ha experimentado un fuerte desarrollo caracterizado por un aumento en la producción, en el censo, en las exportaciones, así como en la productividad de sus explotaciones. El objetivo principal de la presente investigación es identificar factores que impulsan la rentabilidad económica de las empresas dedicadas a la producción de ganado porcino, los cuales permitan mejorar las decisiones de gestión y localización. Estos factores pueden ser intrínsecos a la empresa, sectoriales y referidos a nivel territorial y geográfico. Los datos utilizados en el estudio provienen de una muestra de 1.810 empresas españolas que proporcionan un conjunto de datos de panel no balanceado para el período 2003-2018, cuyo tratamiento estadístico se ha llevado a cabo mediante la aplicación de herramientas estadísticas para datos de panel, que han permitido la detección de los factores más influyentes en la rentabilidad de las empresas teniendo en cuenta la posible existencia de problemas de endogeneidad entre algunas de las variables analizadas. Los resultados permiten deducir implicaciones en dos sentidos; por un lado, para los directivos existentes con motivo de mejorar el desempeño empresarial y, por otro lado, para futuros inversores que pretendan acometer nuevas inversiones en el sector. Estos resultados pueden ser de utilidad para el negocio, ya que desvelan cómo las empresas pueden obtener mayores rendimientos económicos.
en_US
dc.description.abstract
In the last decades, swine sector has experienced a strong development characterized by an increase in production, census, exports as well as in productivity. For this reason, the main objective of this research is to identify factors that drive the profitability of companies dedicated to the production of pigs which allow them to improve their management and location decisions. These factors can be intrinsic to the company, sectorial and referred to territorial and geographical level. The data used in this study come from a sample of 1,810 spanish companies that provide an unbalanced panel data set for the period 2003-2018, whose statistical treatment has been carried out through the application of frequent statistical tools. As expected, there are certain factors that are decisive in the profitability of companies, so the results yield relevant conclusions in two ways; on the one hand, for existing managers in order to improve business performance and, on the other hand, for future investors who intend to undertake new investments in the sector. These results are important because they have practical implications for the business.
en_US
dc.format.extent
317 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
en_US
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Sector porcí
en_US
dc.subject
Rendibilitat econòmica
en_US
dc.subject
Contracte d'integració porcina
en_US
dc.subject
Sector porcino
en_US
dc.subject
Rentabilidad económica
en_US
dc.subject
Contrato de integración porcina
en_US
dc.subject
Swine sector
en_US
dc.subject
Profitability
en_US
dc.subject
Contract hog production
en_US
dc.subject.other
Economia Financera i Comptabilitat
en_US
dc.title
Factores de rentabilidad en el sector porcino español
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
65
en_US
dc.contributor.director
Gallizo Larraz, José Luis
dc.contributor.director
Salvador Figueras, Manuel
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

Tacf1de1.pdf

11.09Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)