Universitat de Barcelona. Facultat d'Educació
This thesis brings together five accepted, and one submitted, articles, along with a seventh in process of completion, all written and revised during a second doctoral candidacy. Quantitative, qualitative and mixed methods were used to delve into student perceptions of their socio-educational realities, regarding the role of curriculum and the influence of different teaching strategies related to the teaching of social studies or teacher training. In some articles, responses concerning the questions proposed within the studies were taken into account in conjuncture with sociodemographic variables, through multilevel modeling. In other studies with smaller sample sizes mixed methods approaches were used. Some articles compare and contrast teacher and student perspectives. Articles are organized into groups of two or three as they correspond to funding bodies and, when relevant, follow a chronological order of publication. Anonymous reviewer feedback is included and discussed in relation to the final article versions.
Aquesta tesi com a compendi de publicacions reuneix cinc articles acceptats i un presentat, juntament amb un setè en procés de redacció, tots set escrits i revisats durant la realització d'una segona tesi doctoral. S’han emprat mètodes quantitatius, qualitatius i mixtos per aprofundir en les percepcions de estudiants sobre les seves realitats socioeducatives, pel que fa al paper del currículum i la influència de les diferents estratègies docents relacionades amb l’ensenyament socials de les ciències socials o la formació del professorat. En alguns articles, es van tenir en compte les respostes a les preguntes proposades en els estudis en conjuntura amb variables sociodemogràfiques, mitjançant modelització multinivell. En altres, que conten amb mostres més petites, es van utilitzar mètodes mixtos. Alguns articles comparen i contrasten les perspectives dels professors i dels estudiants. Els articles s’organitzen en grups de dos o tres, ja que aquestes agrupacions corresponen als mateixos organismes de finançament i, quan és rellevant, l’ordre dels articles dins de la tesi segueix un ordre cronològic de publicació. S'inclouen i es posa en context els comentaris dels revisores i revisors anònims en relació amb les versions finals dels articles acceptats.
Didàctica de les ciències socials; Didáctica de las ciencias sociales; Social sciences teaching methods; Mètodes educatius; Métodos educativos; Educational methods; Sociologia de l'educació; Sociología de la educación; Educational sociology; Formació professional; Formación profesional; Occupational training
37 – Education. Training. Leisure time
Ciències de l'Educació
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Facultat d'Educació [273]