Capacity development through digital informal learning experiences: An exploration of the entrepreneurial competency development of self-employed Canadian mothers using a learning ecologies framework

Author

Johnson, Nicole

Director

Sangrà Morer, Albert

González Sanmamed, Mercedes

Date of defense

2021-02-09

Pages

219 p.



Department/Institute

Universitat Oberta de Catalunya. eLearn Center

Doctorate programs

E-learning

Abstract

Many Canadian women pursue self-employment during motherhood to create flexible working conditions. Although there is ample literature on the motherhood penalty and female entrepreneurship, little research exists on the development of entrepreneurial competencies through digital informal learning and how this impacts capacity development. An ethnographic approach guided the design of a mixed-methods research study, which focused on the digital learning experiences of 47 Canadian entrepreneurs who are mothers. A learning ecologies framework was applied to address the multidimensionality of individual learning experiences and the overall learning culture of the sample. The findings showed that the demands of motherhood influenced the learning culture of participants: learning was primarily informal and occurred in digital contexts, affording flexible learning experiences based on self-identified needs.


Muchas mujeres canadienses buscan trabajo por cuenta propia durante su maternidad para tener condiciones de trabajo flexibles. Aunque existe una amplia literatura sobre la penalización por maternidad y el emprendimiento femenino, hay poca investigación sobre el desarrollo de competencias empresariales a través del aprendizaje informal digital y cómo esto afecta al desarrollo de capacidades. Un enfoque etnográfico guio el diseño de un estudio de investigación de métodos mixtos centrado en las experiencias de aprendizaje digital de 47 emprendedoras canadienses que son madres. Se aplicó un marco teórico de ecologías de aprendizaje para abordar la multidimensionalidad de las experiencias de aprendizaje individuales y la cultura de aprendizaje global de la muestra. Los resultados demostraron que las necesidades propias de la maternidad influyen en la cultura de aprendizaje de las participantes: el aprendizaje fue principalmente informal y tuvo lugar en contextos digitales, lo que permitió experiencias de aprendizaje flexibles basadas en necesidades autoidentificadas.


Moltes dones canadenques busquen feina per compte propi durant la maternitat per tenir condicions laborals flexibles. Tot i que hi ha una àmplia literatura sobre la penalització per maternitat i l'emprenedoria femenina, hi ha poques recerques sobre el desenvolupament de competències empresarials mitjançant l'aprenentatge informal digital i com això afecta el desenvolupament de capacitats. Un enfocament etnogràfic va guiar el disseny d'un estudi de recerca de mètodes mixtos centrat en les experiències d'aprenentatge digital de 47 empresàries canadenques que són mares. Es va aplicar un marc teòric d'ecologies d'aprenentatge per abordar la multidimensionalitat de les experiències d'aprenentatge individuals i la cultura d'aprenentatge global de la mostra. Els resultats van demostrar que les necessitats pròpies de la maternitat influeixen en la cultura d'aprenentatge de les participants: l'aprenentatge va ser sobretot informal i va tenir lloc en contextos digitals, cosa que va permetre experiències d'aprenentatge flexibles basades en necessitats autoidentificades.

Keywords

aprenentatge informal; aprendizaje informal; informal learning; aprenentatge permanent; aprendizaje permanente; lifelong learning; aprenentatge digital; aprendizaje digital; digital learning; ecologies d'aprenentatge; ecologías de aprendizaje; learning ecologies; emprenedoria femenina; emprendimiento femenino; female entrepreneurship

Subjects

37 - Education

Knowledge Area

Informal Learning, Digital Learning, Learning Ecologies, Female Entrepreneurship

Documents

PhD thesis_NicoleJohnson_Final.pdf

1.367Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)