Essays in financial economics

Author

Imbet Jiménez, Juan Felipe

Director

Gil-Bazo, Javier

Date of defense

2021-06-29

Pages

168 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This dissertation studies the role of uncertainty and information in financial markets, and its consequences for firms’ and investors’ capital allocation decisions. It contains three chapters. Chapter one revisits the relationship between policy uncertainty, investment and stock returns. I find that the uncertainty about future energy policies covaries positively with investment, aggregate consumption growth, and its innovations carry a negative price of risk. Chapter two investigates the use of social media in the asset management industry. The results suggest that managers use social media to persuade investors rather than to alleviate information asymmetries. Chapter three develops a model of information disclosure for a market of mutual funds in which fund managers strategically transmit qualitative information. I find that fund flows as a result, increase with the tone of the signal, while reputation and verification costs affect the probability of funds manipulating information.


Aquesta tesi doctoral estudia el paper de la incertesa i la informació en els mercats financers, i les seves conseqüències en les decisions d’inversió d’empreses i inversors. El primer capítol estudia la relaci ó entre la incertesa poíıtica, la inversió i els retorns de les accions. La incertesa sobre la realització de polítiques energètiques futures es relaciona amb major inversió, major creixement de consum i les seves innovacions comporten un preu de risc negatiu. En el segon capítol s’investiga l’ ús de les xarxes socials per part de gestores de capital. Els resultats suggereixen que els directius d’aquestes gestores poden utilitzar les xarxes socials per persuadir inversors en comptes d’utilitzar-les per alleujar problemes d’asimetria d’informació. El tercer capítol desenvolupa un model de divulgació d’informació en un mercat de fons d’inversió en el qual informació de caràcter qualitatiu pot ser divulgada estratègicament. Com a resultat, els costos de reputació i verificació afecten la probabilitat que els fons manipulin la informació que transmeten.

Keywords

Financial economics; Mercats financers

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tjfij.pdf

2.541Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)