Three Essays on Automation

dc.contributor.author
Santini, Tommaso
dc.date.accessioned
2022-01-28T18:48:33Z
dc.date.available
2022-01-28T18:48:33Z
dc.date.issued
2021-06-16
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/673325
dc.description.abstract
Els avenços recents en les capacitats tecnològiques susciten la preocupació que una fracció considerable de les ocupacions actuals corren un alt risc de ser automatitzades en un futur pròxim. Hi ha molts estudis a la literatura que sostenen que aquesta és una possibilitat concreta. El que aquests articles fan a la pràctica és, en primer lloc, comprendre el que la tecnologia és capaç de fer avui i el que podrà fer en un futur pròxim, segons els experts en tecnologia. Després, relacionen aquesta informació amb les tasques que realitzen avui els treballadors en les seves ocupacions. Si bé hi ha un efecte directe que tendeix a disminuir la demanda d'aquests treballadors, hi ha altres efectes d'equilibri general associats amb l'adopció de tecnologia d'automatització que tendeixen a augmentar la demanda de mà d'obra. De fet, tot i que s'ha produït una automatització massiva en el passat, la mà d'obra no es va tornar ""redundant"". Tot i el conegut benefici de el progrés tecnològic sobre el creixement econòmic i el nivell de vida, també s'ha identificat com una de les principals raons de la disminució de les perspectives d'ingressos i ocupació per a grups específics de població. Comprendre l'automatització significa dissenyar millors polítiques que puguin maximitzar els beneficis dels avenços tecnològics incentivant la innovació i reassignant recursos a les llars més fràgils. A més, la pandèmia de coronavirus podria augmentar encara més l'incentiu per adoptar tecnologies que substitueixin la mà d'obra, ja que les màquines no s'infecten ni posen malalts. Comprendre les condicions que fomenten l'adopció de la tecnologia d'automatització i l'efecte general de l'automatització en els ingressos i l'ocupació és l'enfocament d'aquesta tesi doctoral.
en_US
dc.description.abstract
Los avances recientes en las capacidades tecnológicas suscitan la preocupación de que una fracción considerable de las ocupaciones actuales corren un alto riesgo de ser automatizadas en un futuro próximo. Hay muchos estudios en la literatura que sostienen que esta es una posibilidad concreta. Lo que estos artículos hacen en la práctica es, en primer lugar, comprender lo que la tecnología es capaz de hacer hoy y lo que podrá hacer en un futuro próximo, según los expertos en tecnología. Luego, relacionan esta información con las tareas que realizan hoy los trabajadores en sus ocupaciones. Si bien existe un efecto directo que tiende a disminuir la demanda de dichos trabajadores, existen otros efectos de equilibrio general asociados con la adopción de tecnología de automatización que tienden a aumentar la demanda de mano de obra. De hecho, a pesar de que se ha producido una automatización masiva en el pasado, la mano de obra no se volvió "redundante". A pesar del conocido beneficio del progreso tecnológico sobre el crecimiento económico y el nivel de vida, también se ha identificado como una de las principales razones de la disminución de las perspectivas de ingresos y empleo para grupos específicos de población. Comprender la automatización significa diseñar mejores políticas que puedan maximizar los beneficios de los avances tecnológicos incentivando la innovación y reasignando recursos a los hogares más frágiles. Además, la pandemia de coronavirus podría aumentar aún más el incentivo para adoptar tecnologías que sustituyan la mano de obra, ya que las máquinas no se infectan ni enferman. Comprender las condiciones que fomentan la adopción de la tecnología de automatización y el efecto general de la automatización en los ingresos y el empleo es el enfoque de esta tesis doctoral.
en_US
dc.description.abstract
Recent advances in technological capabilities raise concern that a sizable fraction of today's occupations is at high risk of being automated in the near future. There are many studies in the literature arguing that this is a concrete possibility. What these papers do in practice is first to understand what technology is able to do today and what will be able to do in the near future according to technology experts. Then, they match this information with the tasks that are performed today by workers in their occupations. While there is a direct effect that tends to decrease the demand for such workers, there are other general equilibrium effects associated with the adoption of automation technology that tend to increase the demand for labor. Indeed, despite massive automation has happened in the past, labor did not become "redundant". Despite the known benefit of technological progress on economic growth and living standard, it has also been identified as one of the major reasons for the decrease in the earning and employment prospects for specific groups of populations. To understand automation means to design better policies that can maximize the benefits of technological advances by incentivizing innovation and reallocating resources to the most fragile households. Moreover, the Coronavirus pandemic could further increase the incentive to adopt labor-substituting technologies, as machines do not get infected and sick. To understand the conditions that foster the adoption of automation technology and the overall effect of automation on earnings and employment is the focus of this doctoral thesis.
en_US
dc.format.extent
92 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Anàlisi Econòmica
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Automatització
en_US
dc.subject
Automatitzación
en_US
dc.subject
Automation
en_US
dc.subject.other
Ciències Socials
en_US
dc.title
Three Essays on Automation
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
en_US
dc.contributor.authoremail
tommaso.santini50@gmail.com
en_US
dc.contributor.director
Fernández Blanco, Javier
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

tosa1de1.pdf

1.100Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)