Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura
Innovació i Intervenció Educatives
La recerca parteix de les premisses formulades per referents internacionals, com la Unesco (2009), Echeita (2006) o Ainscow, Booth i Dyson (2006), que assenyalen la importància de la formació del professorat i el desenvolupament de programes didàctics per poder atendre a la diversitat dintre dels centres ordinaris. Així, considerant les característiques per assolir un model educatiu artístic de qualitat que anomenen autors com Bamford (2009), s’elabora un Programa Didàctic Musical, dissenyat per afavorir l’aprenentatge musical, prestant especial atenció a l’alumnat que troba barreres per l’aprenentatge i considerant el desenvolupament personal i social de tot l’alumnat. Per avaluar i validar aquest Programa se segueix una metodologia qualitativa, centrada en el Model Responent d’Avaluació de Programes de Robert Stake (2006), per fer una elaboració contextualitzada del programa, valorar la seua qualitat educativa i descriure com es duen a terme les activitats i veure com influeixen els criteris de qualitat que es valoren.
La investigación parte de las premisas formuladas por referentes internacionales, como Unesco (2009), Echeita (2006) o Ainscow, Booth y Dyson (2006), que inciden en la importancia de la formación del profesorado y el desarrollo de programas didácticos para atender a la diversidad dentro de los centros ordinarios. Considerando las características que debe cumplir un modelo educativo artístico de calidad, según autores como Bamford (2009), se elabora un Programa Didáctico Musical, diseñado para favorecer el aprendizaje musical, prestando especial atención al alumnado que encuentra barreras para el aprendizaje y atendiendo al desarrollo personal y social de todo el alumnado. Para evaluar y validar este Programa se sigue una metodología cualitativa, centrada en el Modelo Respondiente de Evaluación de Programas de Robert Stake (2006), para realizar una elaboración contextualizada del programa, valorar su calidad educativa y describir cómo se desarrollan las actividades y cómo influyen los criterios de calidad que se valoran.
Música -- Ensenyament; Cohesió; Educació inclusiva; Atenció a la diversitat
37 - Educación. Enseñanza. Formación. Tiempo libre
Educació Musical
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.