dc.contributor
Universitat Oberta de Catalunya. eLearn Center
dc.contributor.author
Tsortanidou, Xanthippi
dc.date.accessioned
2022-06-15T09:03:06Z
dc.date.available
2022-06-15T09:03:06Z
dc.date.issued
2022-03-22
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/674563
dc.description.abstract
The current thesis aims to design and validate a holistic K-6 curricular framework applicable to any academic subject, in any primary school age group. The relationship between unplugged activities and imaginative pedagogies was investigated through the interpretative lens of the exploratory mixed methods research design in order to develop computational, new media literacy and social-emotional skills among primary school students. A series of publications reveals the aims of investigating the gaps (literature review); designing and examining a preliminary framework involving mixed methods grounded theory (MM-GT) methodology (a pilot study); refining and enriching this framework and validating it in three case studies by means of a mixed methods multiple case study research design (the main study); and a proposal for holistic K-6 curriculum guidelines for integrating crucial 21st century skills. The results show that partnership among these ideas can benefit students in a holistic manner at various levels, namely cognitive/intellectual, imaginative/creative, material, social, and emotional, with no need for digital tools or coding/programming, in unplugged, low-technology and information-rich learning environments.
dc.description.abstract
La presente tesis tiene como objetivo diseñar y validar un marco curricular holístico de K-6 aplicable a cualquier asignatura académica en todos los grados de la escuela primaria. A través de la lente interpretativa del diseño de investigación de métodos mixtos exploratorios, se investigó la asociación entre las actividades desenchufadas y las pedagogías imaginativas con el fin de desarrollar el pensamiento computacional, las nuevas habilidades de alfabetización mediática y las habilidades socioemocionales en los estudiantes de primaria. Una serie de publicaciones despliegan los objetivos de investigar las lagunas (revisión de la literatura); diseñar y examinar un marco preliminar a través de la metodología de la teoría fundamentada de métodos mixtos (MM-GT), en primer lugar (estudio piloto); refinar y enriquecer este marco y validarlo a través de tres estudios de caso mediante un diseño de investigación de estudio de caso múltiple de métodos mixtos, en segundo lugar (estudio final); propuesta de directrices curriculares holísticas K-6 para integrar las habilidades cruciales del siglo XXI. Los resultados muestran que la asociación entre estas ideas puede beneficiar a los estudiantes en varios ámbitos, como el cognitivo/intelectual, el imaginativo/creativo, el material, el social y el emocional, de forma holística, sin necesidad de herramientas digitales o de programación, en entornos de aprendizaje desenchufados, de baja tecnología y ricos en información.
dc.description.abstract
Aquesta tesi té com a objectiu dissenyar i validar un marc curricular holístic de K-6 aplicable a qualsevol assignatura acadèmica en tots els graus de l'escola primària. A través de la lent interpretativa del disseny d'investigació de mètodes mixtos exploratoris, es va investigar l'associació entre les activitats desendollades i les pedagogies imaginatives per tal de desenvolupar el pensament computacional, les noves habilitats d'alfabetització mediàtica i les habilitats socioemocionals en els estudiants de primària. Una sèrie de publicacions despleguen els objectius d'investigar les llacunes (revisió de la literatura); dissenyar i examinar un marc preliminar a través de la metodologia de la teoria fonamentada de mètodes mixtos (MM-GT), en primer lloc (estudi pilot); refinar i enriquir aquest marc i validar-lo a través de tres estudis de cas mitjançant un disseny d'investigació d'estudi de cas múltiple de mètodes mixtos, en segon lloc (estudi final); proposta de directrius curriculars holístiques K-6 per integrar les habilitats crucials del segle XXI. Els resultats mostren que l'associació entre aquestes idees pot beneficiar els estudiants en diversos àmbits, com ara el cognitiu/intel·lectual, l'imaginatiu/creatiu, el material, el social i l'emocional, de manera holística, sense necessitat d'eines digitals o de programació, en entorns d'aprenentatge desendollats, de baixa tecnologia i rics en informació.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.publisher
Universitat Oberta de Catalunya
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
nova alfabetització mediática
dc.subject
nueva alfabetización mediática
dc.subject
new media literacy
dc.subject
socio-emocional
dc.subject
socio-emocional
dc.subject
social-emotional
dc.subject
pensament computacional
dc.subject
pensamiento computacional
dc.subject
computational thinking
dc.subject
marc pedagógic
dc.subject
marco pedagógico
dc.subject
pedagogical framework
dc.subject
educació primària
dc.subject
educación primaria
dc.subject
primary education
dc.subject
estudio de caso
dc.subject.other
Education Sciences
dc.title
Developing social-emotional, new media literacy and computational thinking skills through unplugged approach and imagination-based pedagogies in primary education students
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.director
Daradoumis Haralabus, Atanasi
dc.contributor.codirector
Barberà Gregori, Elena
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
E-learning