Motivación y segmentación de la demanda del turismo costero y marino

Author

Carvache Franco, Wilmer

Director

Hernández Lara, Ana Beatriz

Date of defense

2022-06-27

Pages

211 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses

Abstract

Aquesta tesi doctoral se centra en l'estudi de destinacions turístiques amb característiques costaneres i marines per investigar la demanda dels turistes des de les perspectives de les seves motivacions i segmentació. Per obtenir resultats robusts i holístics, es van realitzar quatre estudis en quatre destinacions amb característiques costaneres diferents i també es van analitzar diferents demandes de turistes a l'Equador, un país amb una àmplia varietat d'atractius costaners i marins que posseeix una àrea marina protegida a les illes Galápagos. El principal objectiu de la tesi doctoral és presentar una anàlisi de les motivacions i segmentació de la demanda en destinacions costaneres i marines, per tal de crear guies per al desenvolupament turístic d’aquestes destinacions i atorgar informació útil als proveïdors de serveis per poder elaborar productes acords a la demanda trobada.


Esta tesis doctoral se centra en el estudio de destinos turísticos con características costeras y marinas, para investigar su demanda desde las perspectivas de las motivaciones de sus visitantes y su segmentación. Para obtener una visión robusta y holística, se realizaron cuatro estudios en cuatro destinos con características costeras y marinas diferentes en Ecuador, un país con una amplia variedad de atractivos costeros y marinos, entre los que se encuentra el área marina protegida de las islas Galápagos. El principal objetivo de la tesis es presentar un análisis de las motivaciones y segmentación de la demanda en destinos costeros y marinos, con el fin de crear guías para el desarrollo turístico de estas regiones, y otorgar información a los proveedores de servicios para poder elaborar productos acordes a las características de la demanda de estos destinos.


This doctoral thesis focuses on the study of tourist destinations with coastal and marine characteristics, in order to investigate their demand from the perspective of tourists’ motivations and segmentation. To obtain robust and holistics results, four studies were carried out in four destinations with different coastal and marine characteristics in Ecuador, a country with a wide variety of coastal and marine attractions that has a marine protected area in the Galapagos Islands. The main objective of the doctoral thesis is to analyze motivations and segmentation of demand in coastal and marine destinations, in order to guide and support the development of these specific destinations, and to offer useful information to service providers that help them on the more appropriate products that they can offer according to the demand of these destinations.

Keywords

Motivació; Segmentació; Turisme costaner i marí; Motivación; Segmentación; Turismo costero y marino; Motivation; Segmentation; Coastal - marine tourism

Subjects

3 - Social Sciences; 65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Ciències Socials i jurídiques

Documents

TESI Wilmer Carvache Franco.pdf

3.268Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)