Strategies to increase the cell-to-electrode electron transfer of bioanodes for their application in cellular-based biophotovoltaics

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química
dc.contributor.author
Herrero Medina, Zaida Nair
dc.date.accessioned
2022-07-20T10:10:42Z
dc.date.available
2024-07-08T22:05:10Z
dc.date.issued
2022-07-08
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/674846
dc.description.abstract
L'objecte d'aquesta Tesi és explorar estratègies per millorar la transferència electrònica de la cèl·lula a l'elèctrode en bioànodes per aplicar-los en dispositius biofotovoltaics (BPV) basats en cèl·lules. La primera estratègia es va centrar a dissenyar superfícies d'elèctrodes amb derivats de l'àcid borònic per millorar el contacte amb la cèl·lula i, per tant, la transferència d'electrons. Els elèctrodes modificats amb àcid 3-aminofenilborònic (3-APBA), ja sigui en forma de polímers conductors o com a molècules individuals incrustades en hidrogels redox, van superar els elèctrodes sense modificar quant a la generació de fotocorrent de C. vulgaris. A més, la generació de fotocorrent de C. vulgaris també es va avaluar amb elèctrodes modificats amb altres polímers conductors sintetitzats a partir de monòmers estructuralment relacionats amb 3-APBA. També es van analitzar les propietats electròniques i estructurals dels polímers. Només es va obtenir fotocorrent generat per C. vulgaris amb polianilina (PANI) i polímers amb substituents acceptors d'electrons. La fotocorrent generada per C. vulgaris va ser superior amb el polímer de 3-APBA. La segona estratègia tenia com a objectiu millorar l'exoelectrogènesi de C. vulgaris sotmetent-la a estrès per manca de nutrients i/o per dessecació. La generació de fotocorrent, l'eficiència fotosintètica i l'estrès induït a les cèl·lules immobilitzades en elèctrodes sota aquestes condicions es van analitzar combinant simultàniament electroquímica i fluorometria. La fotocorrent només es va obtenir quan les cèl·lules es van dessecar. No obstant això, la fluorometria i la microscòpia electrònica de transmissió (TEM) realitzades a C. vulgaris van revelar que la dessecació comprometia la integritat de la cèl·lula. En general, aquesta Tesi contribueix a ampliar el coneixement dels processos de transferència electrònica entre la cèl·lula i l'elèctrode i exposa els derivats de l'àcid borònic com a materials prometedors en la construcció de bioànodes per a BPVs basades en cèl·lules.
en_US
dc.description.abstract
El objeto de esta tesis es explorar estrategias para mejorar la transferencia electrónica de la célula al electrodo en bioánodos para su aplicación en dispositivos biofotovoltaicos (BPV)s basados en células. La primera estrategia se centró en diseñar superficies de electrodos con derivados del ácido borónico para mejorar el contacto con la célula y por ende la transferencia de electrones. Los electrodos modificados con ácido 3-aminofenilborónico (3-APBA), ya sea en forma de polímeros conductores o como moléculas individuales incrustadas en hidrogeles redox, superaron a los electrodos sin modificar en cuanto a la generación de fotocorriente de C. vulgaris. Además, la generación de fotocorriente de C. vulgaris también se evaluó con electrodos modificados con otros polímeros conductores sintetizados a partir de monómeros estructuralmente relacionados con 3-APBA. También se analizaron las propiedades electrónicas y estructurales de estos polímeros. Solo se obtuvo fotocorriente generada por C. vulgaris con polianilina (PANI) y polímeros con sustituyentes aceptores de electrones. La fotocorriente generada por C. vulgaris fue superior con el polímero de 3-APBA. La segunda estrategia tenía como objetivo mejorar la exoelectrogénesis de C. vulgaris sometiéndola a estrés por falta de nutrientes y/o por desecación. La generación de fotocorriente, la eficiencia fotosintética y el estrés inducido a las células inmovilizadas en electrodos bajo estas condiciones se analizaron combinando simultáneamente electroquímica y fluorometría. La fotocorriente solo se obtuvo cuando las células se desecaron. Sin embargo, la fluorometría y la microscopía electrónica de transmisión (TEM) realizadas a C. vulgaris revelaron que la desecación comprometía la integridad de la célula. En general, esta Tesis contribuye a ampliar el conocimiento de los procesos de transferencia electrónica entre la célula y el electrodo y expone los derivados del ácido borónico como materiales prometedores en la construcción de bioánodos para BPVs basadas en células.
en_US
dc.description.abstract
The aim of tis Thesis is to explore strategies for the improvement of cell-to-electrode electron transfer in bioanodes for their application in cellular-based biophotovoltaic (BPV) devices. The first strategy was focused on designing electrode surfaces with boronic acid derivatives to improve the intimate contact with the cell and consequently the electron transfer process. 3-aminophenylboronic acid (3-APBA) modified electrodes, either in the form of conducting polymers or as single molecules embedded in redox hydrogels, outperformed bare electrodes in terms of photocurrent generation from C. vulgaris. Furthermore, the photocurrent performance of C. vulgaris was also assessed with electrodes modified with other conducting polymers synthesised from monomers structurally related to 3-APBA. The electronic and structural properties of these polymers were also evaluated. Photocurrent generation from C. vulgaris was only obtained with polyaniline (PANI) and polymers with electron withdrawing substituents. The polymer of 3-APBA exceeded all polymers tested in photocurrent generation from C. vulgaris. The second strategy was aimed at improving the exoelectrogenesis of C. vulgaris by subduing the alga to nutrient starvation or desiccation stress. The photocurrent generation, the photosynthetic efficiency and the stress induced to the cells immobilized on electrodes under these conditions were analysed by simultaneously combining electrochemistry and fluorometry. Photocurrent was only obtained when cells were desiccated. However, fluorometry and transmission electron microscopy (TEM) performed on C. vulgaris revealed that desiccation compromised the integrity of the cell. Overall, this Thesis contributes to expanding the knowledge of the cell-to-electrode electron transfer processes and exposes boronic acid derivatives as promising materials to construct bioanodes for cellular-based BPVs.
en_US
dc.format.extent
242 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
biofotovoltaica
en_US
dc.subject
bioelectroquímica
en_US
dc.subject
microalga
en_US
dc.subject
biophotovoltaic
en_US
dc.subject
bioelectrochemistry
en_US
dc.subject.other
Ciències
en_US
dc.title
Strategies to increase the cell-to-electrode electron transfer of bioanodes for their application in cellular-based biophotovoltaics
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
54
en_US
dc.subject.udc
544
en_US
dc.subject.udc
577
en_US
dc.subject.udc
579
en_US
dc.contributor.director
Katakis, Ioanis
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

TESI_.pdf

7.815Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)