Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses
Aquesta tesis es centra en l’estudi del concepte d’assistència sanitària col•laborativa. El sistema de provisió d’assistència sanitària involucra diferents parts i agents que pretenen proporcionar serveis per promoure, restablir i millorar els indicadors de salut en la comunitat que atenen. Això evidencia la importància de la col•laboració en els sistemes sanitaris. Això evidencia la importància de la col•laboració en els sistemes sanitaris. L’objectiu general d’aquesta tesis consisteix en abordar el buit existent sobre quins són els agents, les pràctiques i els significats de l’assistència sanitària col•laborativa. La tesis s’ha desenvolupat com un compendi de tres publicacions, que es presenten en els següents capítols. Al primer article, es desenvolupa una revisió integradora de la literatura sobre el concepte d’atenció sanitària col•laborativa, i s’exposen els agents i les pràctiques col•laboratives que contribueixen a la sostenibilitat social dels sistemes de salut. El segon article empíric va investigar com es construeixen els significats de l’assistència sanitària col•laborativa en les xarxes socials. El tercer article empíric explorat els discursos estratègics dels hospitals com artefactes formals de les organitzacions utilitzats pels consells d’administració per construir els significats de la col•laboració en salut. Els resultats destaquen valuoses aportacions conceptuals, metodològiques i pràctiques, ia més, es reflecteixen alguns suggeriments per a futures línies de recerca.
Esta tesis doctoral se centra en el estudio del concepto de asistencia sanitaria colaborativa. El sistema de provisión de asistencia sanitaria involucra distintos stakeholders y agentes que pretenden proporcionar servicios para promover, restablecer y mejorar los indicadores de salud de las comunidades que atienden. Esto pone de manifiesto la importancia de la colaboración en los sistemas sanitarios. El objetivo general de esta tesis consiste en abordar el vacío existente sobre quiénes son los agentes, y cuáles son las prácticas y significados de la asistencia sanitaria colaborativa. La tesis se ha desarrollado como un compendio de tres publicaciones, que se presentan en los siguientes capítulos. En primer artículo, se desarrolló una revisión integradora de la literatura sobre el concepto de asistencia sanitaria colaborativa, y se expusieron los agentes y prácticas colaborativas que contribuyen a la sostenibilidad social de los sistemas de salud. El segundo artículo empírico investigó cómo se construyen los significados de la asistencia sanitaria colaborativa en las redes sociales. El tercer artículo empírico explorado los discursos estratégicos de los hospitales como artefactos formales utilizados por los consejos de administración de las organizaciones, para construir significados sobre la colaboración en salud. Los resultados destacan valiosos aportes conceptuales, metodológicos y prácticos, y además, se reflejan algunas sugerencias para futuras líneas de investigación.
This doctoral thesis focuses on the study of the concept of collaborative healthcare. The healthcare delivery system is a multi-stakeholder and multi-player system primarily aiming to provide services to promote, restore, and improve health indicators in communities. This highlights the importance of collaboration in the healthcare system. The general objective was to address the existing gaps in collaborative healthcare agents, practices, and meanings. The thesis was developed as a compendium of three publications, which are presented in three chapters. In the first article, an integrative literature review on the concept of collaborative healthcare was developed, in which the collaborative agents and practices contributing to the social sustainability of healthcare systems were discussed. The second empirical article investigated how collaborative healthcare meanings are being constructed in social media. The third empirical article explored the strategic discourses of hospitals as formal artifacts to construct meanings of collaboration in healthcare. The findings brought valuable conceptual, methodological, and practical contributions, and additionally, some suggestions for future studies are reflected.
Col·laboració; Atenció sanitària; Significats de col·laboració; Colaboración; Cuidado de la salud; Significados de colaboración; Collaboration; Healthcare; Collaboration meanings
3 - Social Sciences; 331 - Labour. Employment. Work. Organization of labour. ; 334 - Forms of organization and cooperation in the economy
Arts i humanitats
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.